rebelz.se

Inför BJJ SM 2010: Ralf Carneborn


Ralf Carneborn tävlar för Nacka Dojo och har brunt bälte i BJJ.

Hur skiljer sig förberedelserna inför en BJJ tävling jämfört med en SW tävling för dig?
Ingen skillnad alls skulle jag säga förutom att jag ser till att välja BJJ på dom teknik/sparring pass som klubben kör. Jag ska köra en shootfighting match den 6:e november så fram till dess blir det mycket sådant, men efter den matchen är det 100% BJJ som gäller.

Vad tycker du om att lila-, brun- och svartbältes klasserna har slagits ihop till en klass?
Jag tror att det kan bli intressant, även om tävlingen nog kommer bestå till stor del av hungriga lilabälten. Svartbälten, speciellt dom som driver klubbar, kommer vi nog inte se så många av. Jag tror dom ser lite annorlunda på uppläggen än oss icke-svartbälten som inte har lika mycket att förlora. Så uppläggen är på både gott och ont då det är mest rättvist om alla kör mot alla om man ska utse ”bäst i Sverige”, samtidigt som många av dom bästa inte ens kommer ställa upp.

Vilka förväntningar har du på arrangemanget?
Jag har inte lagt så mycket tanke på det. Jag hoppas att det känns proffsigt bara och att allt flyter på. Tävlingar i Sverige är väldigt viktiga, men jag förväntar mig inte så mycket ”wow-känsla” när jag tävlar i Sverige, det förväntar man sig nog mer när man tävlar utomlands.

Vad tror du om dina chanser att ta en guldmedalj?
Jag tror jag har en liten chans. Jättestor är den inte men om allt klaffar så kan det bli en pall plats i alla fall. Jag skulle även vara nöjd över enskilda vinster, vinner jag över ett bra brun/svartbälte i andra matchen.

Någon särskild motståndare du skulle vilja möta i en eventuell final?
Vet inte riktigt, ett riktigt bra svartbälte vore roligt. Har aldrig kört med ett svartbälte i min egen viktklass, närmaste har väl vägt i alla fall 5-8 kg över mig och på den nivån känner jag verkligen av det då jag kanske inte är den starkaste grapplern själv. Skulle vara kul att möta någon i samma storlek och se hur man mäter sig.