rebelz.se

Inför BJJ SM 2010: Mikael Marffy


Mikael Marffy tävlar för MMA Alliance/CheckMat och har brunt bälte i BJJ.

Hur har träningsupplägget sett ut den senaste tiden?
En del av året har jag kört MMA på Pancrase i Stockholm då mina tankar har legat på en pro MMA debut 2011. Eftersom jag körde mycket MMA och grappling utan gi under året så ställde jag upp på SM i SW i år som jag vann, i den öppna klassen. Nu senare under hösten har jag tävlat på Swedish Open i BJJ samt att jag nu har Lag-SM i Judo och SM i BJJ i december vilket har gjort att jag har tränat mer med gi den senaste tiden. Jag har planer på att ha som mål för våren 2011 att vinna EM och VM i BJJ som brunbälte och därmed blir det med största sannolikhet mycket träning med gi under våren 2011. Min pro MMA debut kommer i sådana fall få skjutas upp till sommaren/hösten 2011. Mitt veckoschema just nu ser med andra ord ut ungefär som nedan. Sedan tillkommer extra fys/styrka beroende på när i säsongen jag befinner mig.

Måndagar – Jiu-Jitsu
Tisdagar – Judo
Onsdagar – Jiu-Jitsu
Torsdagar – Judo
Fredagar – Jiu-Jitsu
Lördagar – vila
Söndagar – crossfit

Vad tycker du om att lila-, brun- och svartbältes klasserna har slagits ihop till en klass?
Mitt mål med tävlingen är att bli svensk mästare i BJJ. Det är vad jag tänker på och det är vad jag tränar för att bli. Jag ställer som sagt upp för att vinna och vem jag får möta för att nå mitt mål spelar mindre roll.

Vilka förväntningar har du på arrangemanget?
Detta är första gången som SM i BJJ arrangeras och det är ett steg i rätt riktning för svensk BJJ. Jag hoppas på ett bra arrangemang som är professionellt arrangerat och som kan bygga på för den framtida utveckling av sporten i Sverige.

Vilken medalj väger tyngst för dig från ett svenskt mästerskap, BJJ eller SW?
Att bli svensk mästare i vilken som av sporterna är tufft då vi har många bra grapplers i Sverige. Det är svårt att säga vilket som väger tyngst, BJJ eller SW. Men jag har tränat med gi i hela mitt liv så därför tror jag att ett SM guld i BJJ kommer väga mer för mig personligen. Jag har ju blivit Svensk Mästare i både Judo och Submission Wrestling så att få kunna lägga till ett SM guld till, i en tredje sport, skulle sitta rätt fint. Sedan känns det lite som att det fattas något i min BJJ samling. Jag har vunnit de skandinaviska, europeiska och världsmästerskapen med aldrig de svenska mästerskapen då det aldrig arrangerats. Så när jag tänker på det så är jag väldigt hungrig på ett SM guld i BJJ!

Vilken klubb kommer du tävla för på SM?
Jag kommer att tävla för hemmaklubben i Malmö där Peter Blackwell är huvudinstruktör. Klubb går under det internationella teamet Check Mat, där Leozinho Viera är huvudinstruktör.