rebelz.se

SM GULD i ett kallt kallt Sverige!!!!!!

Hallå allihopa!!!

Tänkte börja med att säga att efter en månad i paradiset så håller jag på att frysa ihjäl tror jag, när jag skulle värma upp igår hade jag kunnat ha på mig fem lager. På tal om igår så hade ag en väldigt lyckad helg. I fredags morse kom jag fram till ett kallt stockholm efter två red eyes och en dag i new york, det var längesen jag varit så trött som jag var då. I Bilen på väg ner till helsingborg märkte jag precis hur mycket när pappa sa åt mig att om jag höll mig vaken hela vägen dit så skulle han köpa mig en skruttbil att övningsköra i….låt oss bara säga att efter ungefär 20 minuter så blev det rätt så klart att jag får låna pappas bil istället. På egen risk är allt jag säger!!!

När lördag äntligen kom och det var dags för tävlingen så var jag riktigt taggad. När jag tävlar brukar jag alltid vakna upp med adrenalin i hela kroppen, i lördags kunde jag tack och lov äta en ordentlig frukost ändå, det var en bra start på morgonen! Jag tävlade rätt så sent på dagen, började inte förrän ett bra tag efter lunch. Jag fick två matcher då vi var tre tjejer i -64. Lena viktorson blev seedad till final, jag och Ingrid Janson möttes alltså i en semifinal som första match. Jag har mött henne förut och vet att hon är stark, jag hade en bra gameplan, matchen börjar och hon hoppar guard, och min gameplan modifieras lite. Lyckas efter en stund ta mig ur den stängda guarden, ställer mig jobbar passeringar, passerar och får en mount. Därifrån gick jag på armbar, den var inte hundra men efter lite mer jobb så sitter den. Första matchen är avklarad och jag har två tre timmar innan final.

Jag har lite svårt för att vänta så länge, jag blir lite rastlös när jag tävlar, gillar att vara uppe på mattan och brukar vara rätt så ivrig att få köra så att vänta länge kan vara lite jobbigt, men det är också häftigt att få köra med bara en matta och ha all upmärksamhet på mig…heheh…

Hur som så efter mycket uppvärmning, en bra känsla, grym musik och lång väntan var det äntligen min tur att kliva upp på min älskade matta. Jag hoppade guard, hon fick in ett knä men jag lyckades snart få in henne i stängd guard. Därifrån jobbad jag med ett armlåsförsök, det var bra men inte hundra. Gick tillbaka till stängd guard, fick in en bra vinkel och körde på ett nytt försök, detta försök kändes riktigt bra, jag fick ut armen men så kändes det som om jag kanske skulle tappa hennes armbåge så jag föröskte gå tillbaka till helguard, gjorde det för långsamt och hon lyckades komma till halvguard. Med två tre minuter kvar står det 2-1 i fördelar till mig. jag siktar på djup halvguard för där har vi jobbat mycket med Leticia Ribeiro den senaste månaden men har inte orken att flytta höften bra nog, istället får jag börja försvara mer än attackera. Plötsligt hör jag att det är 30 sekunder kvar av Ida Hansson (min grymma coach) och jag kör på mitt säkra game, jag håller i med de krafter jag har och efter vad som mer kändes som tre timmar så är SM Guldet mitt!!!!!!!!!!!!!!!

Det kändes grymt bra att ta titeln, även om jag gärna givit en mer underhållande match…Men måste erkänna att det kändes grymt bra. Förhoppningsvis så var min segerdans lite av en kompensation även om den inte var hälften så rolig att se på som pausunderhållarna. Kvällen avslutades bra för mig på flera sätt, såg många grymma tjejer göra bra ifrån sig och det är alltid glädjande. Fanns även en hel del grymma killmatcher, dagens bästa match enligt mig var mellan Martin Janson och Sebastian Brosche, båda är utövare jag inspireras av och det var otroligt kul att se dem mötas!!!! Jag firade med lussebullar jag längtat mycket efter och lite annat roligt…helt plötsligt känns det inte helt dumt att vara tillbaka i Sverige.

Tack alla som stöttade, hejade och hjälpt till, det är sjukt hur mycket vänner, förebilder och glädje man kan få genom jiujitsu!!!!!!! Nu längtar jag efter mer träning och jag längtar efter Nacka Dojo!!!!

Peace out