rebelz.se

Go Sweden!

Måste som utlandssvensk säga att jag med stor glädje ser hur sporten har tagit fart där hemma. Nyligen hade vi svensken Magnus Cederblad på besök och han imponerade på gänget nere på ”REIGN Training Center” och igår berättade mitt brun-snöre Kenny Gallo att det hade varit ett gäng tuffa svenskar med på träningen på REIGN. De ”tuffa svenskarna” var bl a Alexander Gustafsson och Tor Troeng!!

Det som gör det lite svårare för svenska fighters att få komma in i de stora sammanhangen är inte längre brist på talang eller erfarenhet, nej det är tyvärr pengamässigt lågt intresse för oss av bl a följande orsaker.

1. Amerikaner är mest intresserade av…. Amerikaner!

2. När UFC och andra plockar in nya fighters så letar man efter folk som kan höja tittar-siffrorna och som är lätta att göra pengar på. Då det ju t ex finns mängder med Ryssar och Mexikan här så säljer dom bra på Pay Per View. Men lilla Sverige med futtiga 9 miljoner invånare och bara ett fåtal boendes här i USA, har ingen PPV kraft helt enkelt.

Just nu satsar UFC stort på att lansera sig i bl a Kanada och Mexico och det syns verkligen i antalet fighters som plockats in därifrån.
Det känns lite orättvist för oss svenskar då vi t o m räknas som en liten publik även
med europeiska mått. Men ge nu för fan inte upp bara för detta! Nej, det finns flera sätt att slå sig fram även som svensk. Här har ni ett par tips.

1. Svenskar har gott rykte för att vara starka och hårda ”Vikingar” så killar som t ex de jag nämnde ovan tas med stor respekt, speciellt som KO-favvisar.

2. Ta er hit ner till t ex LA och lägg er träning här så har ni stor chans att syns och
halka in i bra galor. Chansen är rätt så liten att ”Hollywood” kommer till er s a s! =)

3. Välj era matcher bättre där hemma och leta matcher runt om i Europa istället . På så sätt så får ni fler kontakter och snabbare ett större rykte om ni gör bra ifrån er.

4. Ta steroider och tatuera in en stor kniv i bröstkorgen…. Eh?? Redan tagen, sorry! OK, äg er egen fighting tidning eller TV-show och hypa er själv med stora artiklar om er egen trän…??? Va fan? Tagen också tydligen? =)
Gör helt enkelt så här då… lär er submissions som funkar inom MMA istället för att tro att poäng-bjj kommer att funka toppen (återkommer till skillnaden mellan MMA och poäng bjj senare). Lägg det vapnet till er stående hårdhet och skaffa lite meriter så blir ni snabbt säljbara på riktigt utomlands.

5. Go ”Big in Japan”!

Kan även passa på att tipsa er som är intresserade, att jag nu finns på www.vmsplay.com och att om ni vill så kan ni få hem minst 8 klipp i månaden med mina tekniker, träning, lite tips och annat trams härifrån mig i Hollywood. Första månaden är helt gratis och vill ni därefter fortsätta att få mer så kostar det 30 skr per mån. Har ni frågor/ förslag om tekniker, träning mm som ni vill se, så kan ni höra av er till mig genom www.vmsplay.com så lovar jag att göra så gott jag kan.

GO SWEDEN!!!!!!