rebelz.se

I huvudet på Lina Alsterlund

” Jag undrar hur det skulle se ut om man testade att hjula någon på ´fel´ sida bara för att finta, och då skulle kunna hinna in med armen där,  för att sen …”

Jag har ingen tidigare kampsportsbakgrund (tränat BJJ i cirka 8 månader nu). Jag har alltid tränat men har då sprungit efter en boll. I dagsläget kretsar mina tankar oavbrutet kring Brasiliansk Jiu- Jitsu, för att ständigt experimentera och hitta förståelse för rörelsemönster, andning och olika tekniker. Detta innebär att en uppenbarelse om en möjlig teknik kan infinna sig när som helst. Som tur är har jag då min kära moder som får ställa upp som försökskanin, då det faktiskt hennes förtjänst att jag började med sporten.

Jag är ny inom BJJ. Jag vet inte om jag i mina reflektioner upptäcker saker som alla andra länge vetat om.  Jag kan därför komma till insikter som för andra är rutin (och förlåt mig då om jag tjatar sönder något ni redan har koll på).  Men för mig är det något nytt (kommer du ihåg de grundläggande saker som du lärde dig som vitbälte eller kan vi få ett utbyte av varandra?). Jag vet egentligen inte särskilt mycket om sporten, men jag är upp över öronen förälskad i den och tänker därför berätta om mina erfarenheter här på Grapplingbloggen, allt ur en nykomlings perspektiv.

Lina