rebelz.se

Heldagstjejrull

”…och vi tar i tills vi nästan tror att vi ska dö. dö. dö”

Jag inser hur mycket jag tjänar på att i princip bara träna med killar som väger (minst) 20kg mer än mig – jag måste ha teknik, jag måste få teknik om jag ska klara mig mot dem! Dessutom blir det så mycket lättare när man sen får möta tjejer som väger lika mycket eller bara 10 kilo mer. Även om det blir något av en lite annan stil mot tjejer är det fortfarande så att jag tjänar på det jag gjort mot tyngre killar.

Idag var det dags att åka till Uppsala för att träna med tjejerna där. En möjlighet att utbyta nya tekniker och få en större förståelse för olika principer. För jag skulle vilja påstå att jag har börjat förstå vad BJJ handlar om (enligt mig principer om ex tyngdpunkter och brytningspunkter samt förlängningar av rörelser). Detta gör att jag utifrån varenda instruktion försöker se det egentliga syftet för en teknik. Tidigare har jag endast sett hur vida man ska ha handflatan inåtvänd, grepp på ett visst ställe osv. istället för att först och främst se på helheten av en teknik – principen. I och med min ”uppenbarelse” för detta har grunden för att få en större förståelse och en större verktygslåda av tekniker lagts – Främst inom markkamp. Idag fick jag äntligen också en större förståelse för den stående biten. Efter många mycket grundläggande övningar för nertagningar ( som nästan kändes som någon sorts ballett) i kombination med några fasta tekniker känner jag att jag är på god väg att komplettera på den stående biten. Tänk att det ska krävas att man åker iväg till en ny plats och tränar med andra människor  för att saker ska falla på plats.

Jag lär mig massor på att träna med grabbarna på klubben, men ibland tror jag att man kan må bra av ett litet miljöombyte. Heldag. Hilti. Uppsala. Mycket trevliga människor. Många nya och nyttiga kunskaper. Jag tackar för allt!