rebelz.se

Inför SW SM 2011: Niclas Danielsson


Niclas tävlar för GBG MMA.

I vilken viktklass kommer du ställa upp?

Eftersom det är invägning samma dag detta SM så blir det att ställa upp i -85kg. Lite synd då jag hade sett fram emot att strypa ut Alexis Bexar som går i -79kg… men det får bli en annan gång.

Har du haft något speciellt träningsupplägg med fokus på SM?
Nja, det vill jag inte påstå. Jag har tränat inför 3 matcher i MMA och samtliga blev inställda, så jag har tränat ganska hårt den senaste tiden. Jag tränar dock ingen specifik SW utan fokus ligger på MMA och ganska mycket fys för tillfället.

Vilka förväntningar har du på dig själv?
Som vanligt brukar jag inte ha några förväntningar på mig utan jag tränar hårt, ger allt på mattan och sen får de gå som det går.

Hur många är ni från GBG MMA som kommer ställa upp?
Jag måste erkänna att jag har ganska dålig koll på det, men jag hoppas vi blir ett par stycken i alla fall.

I år får de tävlande endast kan väga in sig på matchdagen, vad tycker du om det?
Jag tycker det är riktigt dåligt att man inte kan väga in dagen innan. Jag tycker det blir lite orättvist för de som bantar mycket och har en lång väg att resa kontra de som bor på orten där SM ska hållas. Det är inte särskilt kul att gå upp toktidigt, basta och sen sätta sig i en bil i ett par timmar medan de som bor nära kan ta det mycket lugnare med bantningen samt få en god natts sömn. Hade man haft chans till invägning dagen innan hade det varit på lika villkor för alla anser jag.

Måste även säga att det känns rätt sniket att ta ut en extra avgift på 300 kr för att delta i den öppna viktklassen. Kostade det arrangörerna för mycket att ha den ”gratis” förra året?