rebelz.se

”När vi vilar och tar uppehåll tränar våra motståndare..”

Veckan har varit tuff och rolig. På jobbet har jag bara gått och väntat på att få åka till nästa träning. Jag har gått upp tidigt på morgnarna för att hinna med allt jag velat. Bra träning för både huvud och kropp!

Måndag
05.00 Löpning. Intervaller:  2 min löpning (ca 80% av max), 1 min vila (gå) x 5. + uppvärmning, nerjogg och stretch. Skönt att springa. Även bra träning för huvudet att gå upp tidigt och springa. Krävs att man beslutat sig så att psyket kan hjälpa en att se meningen med att gå upp två timmar innan man börjar jobbet.

18.30 BJJ. Grym träning med sparr och tekniker från halvguard. Mycket kul och utvecklande.

Tisdag
05.00 Löpning. Intervaller: 4 min löpning ( ca 65% av max), 2 min vila (löpning ca 50 % av max) + uppvärmning, nerjogg och stretch. Idag valde jag att ha lite längre lugnare intervall pga kvällens fysträning. Hade endast intervaller för att höja grundtempot något för att inte hamna i bekvämtempo lika lätt.

18.30 BJJ. Fys, tekniker stående samt stående sparring. Var grymt taggad idag. Kunde inte vara still (fram tills jag var trött av fysen..), kändes nästan som innan match ( är förresten grymt sugen på att få tävla igen). Träningsvärken från fysen kom som ett slag i magen innan jag ens hunnit lämna lokalen.

Onsdag
05.00 Löpning. Intervaller: 1 min löpning (90 % av max) 30 sek vila (gå) x 9. + uppvärmning, nerjogg och stretch. Trodde att det skulle vara mer segt att ta sig runt idag, men jag flög fram och tyckte nästan att rundan kändes kortare än vanligt.

18.30 BJJ. Repetition av passet med Martin Nitka gällande fristilsbrottning. Det är väldigt  bra att ha utbyten kampsporter i mellan, men oj vad det är bjj som jag tycker är roligast. Har ju aldrig hållit på med någon annan kampsport (endast bjj i ca 9 månader) vilket gör att jag främst ser tekniker genom de principer jag lärt mig just i bjjn. Detta gör att jag när jag ser något ovant i brottningsväg behöver lite längre tid på mig att ”omvandla” det så att min kropp kommer på att det är lika naturligt som i bjjn. Jag antar att det oftast inte är särskilt stora skillnader, men oj så trögtänkt jag blir i jämförelse! Nyttigt värre, även om jag ännu inte blivit så bekväm med teknikerna som jag önskar.

Torsdag
14.00 Simning. Har ett tag velat testa på att träna på badhuset. Jag är ungefär lika smidig som en halv drunkningsolycka när det gäller att simma, men det är skönt att mjuka upp kroppen. Ryggsim/crawl var det jag körde idag, ville köra slut på armarna. Tyvärr så tror jag att jag höll igen en aning för att ha kvar kraft i armarna till kvällens pass.

18.00 BJJ. Sparring! Gick bra idag. Jag kanske inte fick till de avslut jag ville men jag hade en koncentration och ett lugn som jag inte haft på länge. Hela tiden full fokus på vad jag gjorde, timing och den andres balans. Som sagt jag kanske inte lyckades med allt jag önskade, men ibland är det inte alltid det som är viktigast. Jag är nöjd att kunna hålla ett lugn och en andning som gör att jag orkar och orkar koncentrera mig. Vad man naturligt gör på träning, kan man naturligt göra på match, jag försöker köra mitt game!

Jag tänker mig att det nu under sommaren när det inte är tävlingar är ett bra tillfälle att träna så mycket som möjligt. Bryt ner för att bygga upp…  Efter fyra långa dagar med åtta bra träningar tar jag mig i morgon en vilodag för att sen träna i helgen igen.