rebelz.se

Inför SW SM 2011: Max Hederström


Max tävlar för Gladius MMA.

Har du haft något speciellt träningsupplägg med fokus på SM?
På min klubb Gladius är vi igång med en ganska stor satsning på SM i SW. Sen ett par veckor tillbaks har vi kört sex SW pass i veckan ledda av August Wallén. Jag har tagit semester från jobbet för att kunna köra på ordentligt inför tävlingen och försöker hinna med fyspass på morgonen innan grapplingen på kvällen. Sen kommer Dean Lister innan midsommar för att finslipa de sista detaljerna innan mästerskapet! Är nyss hemkommen från Mundials och dessförinnan var det satsning på MMA i och med match på The Zone FC, så det har blivit snabba vändningar i träningen med skiftande fokus på MMA, BJJ och nu SW.

Vad tror du om dina möjligheter att ta hem guldet i år?
Jag tror att chanserna finns där, men det kommer naturligtvis på tufft. -85kg är en späckad klass med väldigt många duktiga grapplers. En medalj är ju inom räckhåll då jag vann ett brons i -91kg i förra årets SM efter en 0-0 match mot guldmedaljören Eddie Svensson i semifinalen. Jag har inte sett vilka som är anmälda i år, men hoppas på stor uppslutning och många hårda matcher.

Vilka förväntningar har du på årets SM-arrangemang?
Vad jag förstått så arrangeras SM av Alive FC som vanligtvis arrangerar Alive SWT, vilket är en mycket välorganiserad tävling. Så jag har inte mindre förväntningar på dem nu när de arrangerar SM istället. Jag hoppas de har bra och tydligen information till tävlande, coacher och publik. Det är tråkigt att missa uppvärmning och mentala förberedelser för att arrangören gör om i schemat och missar att förmedla det.

Hur känns det att SVT kommer finnas på plats?
Det känns jättekul! Jag tror inte det kommer påverka mig personligen då det brukar vara mycket kameror och filmning runt matcher i MMA, men det är ett stort kliv för SW’n som åtminstone i Sverige inte brukar få så mycket uppmärksamhet i TV. Det blir ett kollektivt ansvar för arrangören, tävlanden, coacher och publik att visa upp sportens finaste sidor. Då tänker jag speciellt runt matcherna att det är mycket positiv coachning och ett sportsligt uppträdande mellan de tävlande så att man hjälper till att ta bort den negativa stämpel som finns runt kampsport.