rebelz.se

Inför SW SM 2011: Mats Nilsson


Du hittar mer om Mats på facebook.com/matsnilssonmma.

Hur har ditt träningsupplägg sett ut inför SM?
Det är mycket träning hela tiden. Våren har varit relativt intensiv med två MMA-matcher och två internationella tävlingar i SW. Utmaningen är att hitta tid till vila och återhämtning både mentalt och fysiskt mellan förberedelserna. Men jag har rätt lätt för att lata mig och tycker mig funnit bra balans hittills. Inför EM blev det mycket ren sparring. Så matchlikt som möjligt så ofta som möjligt. Fördelen med att ha tätt mellan tävlingarna är att man håller sig i god form, nackdelen är att man inte riktigt har tiden att utveckla och slipa tekniker då man sparras mycket. Försöker hitta tid till lite uppbyggnadsträning nu under sommaren och gick på ett ganska avancerat fysschema nu för någon vecka sedan. Väver in pass med rent rull för att inte tappa för mycket på mattan.

Vilka förväntningar har du på dig själv?
Jag tänkte bli svensk mästare. Det blir ofta som jag tänker. Jag vågar gissa att där är fler som tänker precis som jag innan de somnar på pojkrummet så vi får väl brottas om det. Men jag kräver minst pallplats av mig själv.

Vilka förväntningar har du på årets SM-arrangemang?
Förväntar mig inget annat än ett bra arrangemang. Känns angeläget att det är ordning och reda nu när vi delar arena med så många andra idrotter och den ökade exponering det kommer att innebära. Välorganiserat, enligt schema, bra sportsmanship och god stämning är vad jag ser fram emot.

Hur många är ni från Kaisho som kommer ställa upp?
Oj, bra fråga. Jag samlar inte in anmälningarna, men det är klart att vi kommer ett gäng. Det ligger nära (1 timme med bil) och vi har gott om folk som har på SM att göra. Inte idel medaljhopp, men absolut killar och tjejer som ska åka med för att se och lära.

I år får de tävlande endast kan väga in sig på matchdagen, vad tycker du om det?
Är väldigt kluven till det. Personligen har det ingen större betydelse då allt jag behöver för att nå matchvikt är en kopp starkt kaffe och en halvtimme innan det verkar. Placeringar på SM vägs in när landslaget tas ut. Landslaget åker sedan på internationella tävlingar där invägningen är dagen innan. I det ljuset borde det gå att väga in dagen innan för att kunna placera sig i en viktklass som man sedan tävlar i utomlands. Samtidigt upplever jag att det pågår någon form av hysteri kring viktnedgång och bantning i många av förbundets idrotter just nu. Det är inte bara fördelar att banta ner sig, allra helst inte om man gör det galet och har invägning på samma dag som tävling. Väldigt många borde nog tänka efter, allra helst lite nyare killar som definitivt ska prioritera sin tekniska utveckling framför dränerande bantningsäventyr. Ur den vinklen tycker jag alltså det är bra med invägning samma dag. Nu har jag i princip inte haft någon åsikt alls… Ska jag säga ja/nej så tycker jag ”JA” det ska gå att väga in sig dagen innan.