rebelz.se

Inför SW SM 2011: Victor Cheng


Victor tävlar för Gladius MMA.

Hur har ditt träningsupplägg sett ut inför SM?
Jag har precis kommit hem från Jordanien med en hjärnskakning men kommer träna så mycket jag kan. Jag kör nu privat med Marcelo en timme 2-3 gånger i veckan, två pass BJJ i veckan och sen är det SW pass som är planerade varje dag fram till SM som August håller. Att kunna träna med Marcelo är en stor ära. Jag lär mig så mycket varje träning. Just nu jobbar vi mycket på olika positioner och vinklar. BJJ kan tyckas vara slöseri med tid inför SM. Men ”kan man springa på sand så kan man springa på asfalt”. SW passen är riktigt bra med mycket teknisk och fysisk träning. Både Marcelo och August är så otroligt kompetenta instruktörer med lång erfarenhet. Jag tror Marcelo firar 30 års jubileum som BJJ utövare i år.

Vilka förväntningar har du på dig själv?
Mina förväntningar är stora. Jag har många riktigt duktiga fighters som kan tänkas ställa upp i min viktklass. Jag hoppas naturligtvis på vinst, även om startfältet kommer vara tufft. Jag kommer inte banta inför denna tävlingen utan kommer satsa på min naturliga viktklass.

Hur känns det att SVT kommer finnas på plats?
Jätte roligt att SVT täcker SM. Så sätt blir idrotten större och förståelsen kring kampsport blir mycket större. Hoppas att det kommer vara riktigt kompetenta kommentatorer på plats.

I år får de tävlande endast kan väga in sig på matchdagen, vad tycker du om det?
Invägning och bantning är något jag inte gör inför SW eller BJJ. Jag tycker att man behöver minst 24 timmar på sig för att återhämta sig till tävling. Att man bara kan väga in på matchdagen tycker jag är bra.