rebelz.se

MMA-Academy Summer Camp

Då var man tillbaka till vardagen igen efter en vecka på MMA-Academy. Jag har haft det oförskämt bra tack vare att atmosfären, människorna, träningen och vädret var top notch. Varje år lyckas grabbarna grus, Linus och Noa, göra lägret snäppet bättre. I år hade de fixat en bur och riktigt grymma instruktörer. Under några dagar hade vi hela 3 st UFC-fighters som sparrades på plats, Alexander Gustafsson, Brandon Vera och det nya tillskottet Papy Abedi. Det ni…

Ett gäng deltagare.*foto av Markus Bottner*

Min uppgift på lägret var att underlätta jobbet med administrativa uppgifter, vara deltagarna behjälplig, fixa lite med tvätten och stå i shopen. Jag kunde träna hur mycket jag själv ville, men redan efter första dagen fick jag träningsvärk som hette duga. Jag valde att köra i mellangruppen eftersom mina stående fightingskills, med slag och sparkar, inte hörde till Chuck Norris-kategorin riktigt. Resterande dagar hoppade jag över ett par stående pass och körde mest de grapplingbetonade.

 

Mariella / Brandon/ Camp-Mom
Mariella / Brandon/ Camp-Mom

Det var verkligen svårt att ställa om sig till MMA-tänk när man hellre ville gå på arm-och fotlås istället för att slå på träningskompisen. Att passera guard var heller inget man skulle prioritera utan ner på backen och mata slag. Min träningspartner var docksöta Team Gringo Mariella. Hon hade ett riktigt bubbligt och charmigt skratt som gjorde passen till en riktig skrattfest. Jag lyckades dock inte hitta motivationen till att slå hårdare på min partner, trots att hon var van vid slag som thaiboxare. Det blev mycket ´förlåt, förlåt´ från min sida och jag insåg att när jag utövar MMA så ger det mig inte alls lika mycket glädje som när jag grapplas.

 

Lokaltidningen kom förbi och gjorde en artikel. Enligt bildtexten är jag i underläge samt tävlar i submissive wrestling... Yeah right! ; P

 

Delad glädje är dubbel glädje och därför kan jag verkligen varmt rekommendera lägret. Tycker nästan lite synd om folk som går miste om det. Varenda krona är välinvesterad eftersom man får sjukt bra träning och semester på samma gång. Ett tips är att börja spara redan nu om man har det knapert i kassan.

Ska bli spännande att se vad Linus och Noa lyckas koka ihop inför nästa gång…