rebelz.se

GULD på Rio Open och the sweet life!!!!

Hallå alla!!!!

Nu är Rio Open, efterfestandet  och allt sånt över. Personligen är jag rätt så nöjd med det hela. Efter tre matcher i min viktklass i Torsdags blev det ett väldigt fint GULD!!! Det kändes extra bra för jag var riktigt nervös innan. Jag ville verkligen gå in och ge allt och köra lika bra som jag har kört på träningen här på sistonde. Rio open var också den sista riktigt stora tävlingen för i år. Det kommer såklart fler stora tävlingar innan 2012, SM och Swedish Open är två stora tävlingar som är kvar men nu är EM, Pan Ams, VM och Rio Open avklarade. Så det kändes bra att lyckas göra bra ifrån mig på den sista av de fyra stora tävlingarna.

Vi körde från Saquarema till Rio i Torsdags morse, tack och lov så hade vi ett lilabälte i bilen som skulle köra klockan ett, alltså 2 timmar före mig för vi kom fram till arenan 2o minuter i ett. En sak jag lärt mig när jag umgåtts med brassarna här är att de verkar anse uppvärmning innan match lite smått onödigt. De typ hoppar lite fem minuter innan match och då anser de sig vara uppvärmda. Själv är jag helst i hallen minst två – tre timmar inna jag ska köra och jag börjar värma upp som absolut minst när det är 1 och en halv timme kvar tills jag ska köra. Så jag var glad att jag inte var först ut från oss utan fick god tid på mig att värma upp och tagga. Var som sagt mer nervös än vanligt, brukar inte vara så nervös innan tävlingar men i Torsdags vaknade jag upp med adrenalin ändå ut i fingerspetsarna. Kunde knappt käka något för hela kroppen ville upp på mattan. När jag väl fick komma upp på mattan så kändes det riktigt bra. Det är verkligen det bästa som finns att få ställa sig på tävlingsmattan.

Första matchen känns som den gick fort, jag hoppade guard , och började jobba på min favoritsetup för triangel, den funkade och efter en liten stund så satt triangeln. Efter första matchen fick jag stå kvar innanför fållan och vänta på nästa. Hade en bra känsla hela vägen och kände mig riktigt fokuserad. Rätt så snart blev det dags för match nummer två mot en lite kortare men stark och satt tjej. Båda ville dra guard så vi drog guard samtidigt, hon han sätta sig upp först och fick därmed en fördel. Jag jobbade in min stängda guard och letade lite avslut där men hon försvarade bra. Hon ställde sig upp och jag letade efter armbar och ett svep men hon hade för bra hållning så jag väntade och tajmade in ett av mina gamla favoritsvep. Vet iinte vad det heter, men man stänger guarden kring hennes ben och drar henne snett upp åt sidan. Hur som helst så föll hon men turtlade direkt, jag följde med runt mot ryggen, satte första hooken och började jobba på choke. Just denna situation jobbade jag och Linda mycket på innan VM, att behålla lugnet och fortsätta jobba metodiskt. Jag har väldigt lätt för att förivra mig, man vill så mycket och så känner man hur nära ett avslut man skulle kunna vara och då är det lätt att göra misstag om man inte håller sig cool. Tack och lov hade jag Linda med mig i huvet som påminde mig att andas lugnt och fortsätta att jobba tight. Kollade bort mot Beatriz som coachade mig som också påminde att viktigast av allt var att behålla positionen. Jag fortsatte hota med strypning tills jag fick in andra hooken och då gick jag på rear naked choke. Det satt och jag var i final.

Beatriz kände tjejen jag skullel möta i final och sa åt mig att hoppa guard på henne. Hon såg rätt så stor ut så jag var inte så säker på den planen men bestämde när matchen kom så hoppade jag guard direkt ändå. Jobbade upp en hög guard, kopplade triangeln, försökte tighta till men fick inte rätt vinkel så försökte svepa med triangel kopplad, då kom armen, jag satte en armbar och guldet var mitt!!! Åh jag var så sjukt glad just då, jag hade lyckats köra precis som jag skulle, hade några små saker som jag känner att jag kunde gjort bättre men i det stora hela så blev matcherna precis som velat.

Efter firade jag med acai och bbq, och acai här i brasilien smakar sååååå sjukt gott. Vi vilade på kvällen och gick och la oss rätt så tidigt. Jag hade öppna först 5.20 Fredag kväll men ville ta dte lugnt tills dess. Fredagen så blev vi dock rätt så försenade, kom dit 50 minuter innan jag skulle köra. Detta gjorde mig lite stressad men försökte släppa det så gott jag kunde. Värmde upp ordentligt, gick in och körde en blaha match. Det var inte det att jag gjorde nåt ritkigt fel men helt ärligt så gjorde jag inte så mycket bra heller. När jag kollar på matchen nu i efterhand så frågar jag mig själv varför jag inte gjorde något och det enda svaret jag har var att mitt fokus var borta. Den där skärpan och drivet fanns inte där. Förlorade matchen på en fördel, så i Fredags kväll var jag lite nedstämd, hade gärna gått in och kört mer men i lördags när jag vaknade upp så kände jag mig riktigt nöjd med min fina guldmedalj. Så släpper matchen i öppna och tar med mig den grymma känslan från i Torsdags. Trots att jag blev förkyld sekunden jag kört klart i Fredags så har jag verkligen njutit av resten av helgen. Beatriz tävlade både i i lördags och söndags så vi tittade och hejade på henne. Ida Hansson körde även så fick se henne tävla vilket alltid är kul. Det är lite härligt att se mina förebilder köra. Beatriz och Ida är förebilder inte bara i hur de kör på mattan men hur de är som personer, gillar dem starkt. Fanns även andra sköna svenskar här på tävlingen så helgen var riktigt trevlig.

Vi gick ut i Söndags kväll och trots att jag var förkyld så dansade  vi på riktigt bra. Man får akta sig när man är ute här däremot har jag lärt mig, folk är inte lika blyga men det är nog en story för sig själv. Nu när tävlingen är avklarad så har vi turistat här i Rio, igår var vi och såg på Kristus statyn och det är något man inte glömmer i första taget. Det var sååå sjukt sjuuuukt vackert. Vi gick till träningen på Gracie humaita igår också men tyvärr så kunde jag bara vara med på tekniken. Vill verkligen bli frisk snart, och att mitt blomkålsöra ska stelna men det blir nog mest semestrande de här sista dagarna. Jag är dock så otroligt otroligt glad för att jag får resa och se så mycket. Kan inte ens börja att uttrycka hur glad jag är för det jag får uppleva. Vill därför tacka Nacka Dojo min kära klubb för all hjälp att tävla och träna. Måste också tacka Martin + Ingrid Janson samt Stenugnsunds kamsportsakademi som hjälpte mig att anmäla mig till Rio Open. Tack så sjukt mycket för det!!!!!

Komemer lite mer uppdatering och bilder snart!!! Jepp  ska bli Maxine the technical machine Thylin, hoppas vi!!!’

Peace out