rebelz.se

Frustrationen över gymet

Jag är ingen gymkille. Har nog aldrig varit och kommer nog aldrig att bli. Idag var jag tvungen att köra gym eftersom farbror doktor sagt nej till grappling den här veckan. Tycker det är hyfsat smärtsamt för själen att sitta i omklädningsrummet och se alla andra plocka på sig sina Gi’s, och så sitter jag och drar på mig nått jäkla linne.

Körde igenom axlar, triceps, bänkpress och en bålövning. Kändes bra, i tisdags körde jag lite lättare vikter och lite mer uthållighetsinriktat, och med en cardioövning i form av Ground n Pound på säck på tid. Idag kände jag att jag ville fokusera lite mer på styrka och la på tyngre vikter och körde färre repitioner med längre vila mellan varje set. Gick ut i vilopauserna och kikade på tävlingsgruppen som förberedde sig inför Stenugnssund. Såg riktigt bra ut. Dom andra som inte skulle tävla körde lite closed guard om jag inte missminner mig.

Imorgon kommer jag inte kunna köra öppen matta, som vi brukar köra på fredagar lite extrainsatt sådär. Så jag får inrikta mig på passet på lördag med Submission Wrestling, hoppas att örat känns ok då så jag kan in o köra med öronskydd. Och sen 2 timmars BJJ på söndag inkl. Örks mördarfys som den lilla GSP-kopian kör med stationsövningar och som gav mig sjuk träningsvärk. Kommer bli riktigt nice!

Vikten inför Stenugnssund ligger helt okej. Tänkte köra -82,3 och morgonvikten efter frukost låg på 81 kg. Konstigt, eftersom jag efter Grapplingligan för några veckor sen har käkat strunt och inte skött kosten ordentligt. Dock har jag tränat på som vanligt, så kanske går plusminusnoll där. Förhoppningsvis. Ska dock börja ta tag i kosten på måndag inför tävlingen så jag safear. Inför förra tävlingen på Fenix i BJJ så fick jag inte äta något på hela dagen och natten innan då jag låg ett kilo över, vägde in på 81,9 med gi dagen efter. Vill inte göra om det 🙂 Så planerar ligga safe redan innan den här gången…
Blir även MMA-gala på lördagkväll som helgunderhållning, Fighting for Change går i Oskarshamn med lite intressanta matcher i både MMA och boxning. Det är roligt när sådant händer i ens geografiska närhet! Vi har en bil full från klubben, kommer bli riktigt fint! Sen UFC med Diaz vs Penn också. Tror nog att Penn tar det, tror hans jiu jitsu är bättre, och han har ingen dålig standup heller, den käre Aloha-fightern. Även om jag rankar båda två jäkligt högt i mina egna bok.

Har även såklart varit en debatt gällande MMA i samband med Oskarshamnsgalan, och i samband med att Hjärnfonden släppt en debattartikel som, enligt mitt tycke, är fylld med fler egna värderingar och moraliska pannkakor  än saklig vetenskap. MMAnytt  har skrivit svar på artikeln, har mest skuggat igenom allting då jag mest suckar när drevet mot sporten går.
Nu lite chill framför tv:n med vindruvor och kaffe!
Rulla lugnt!