rebelz.se

Gnäll gnäll gnäll

Jag brukar nästan dagligen titta in på olika forum med anknytning till BJJ. Internet har gett oss en möjlighet att ta del av mängder av tekniker, taktiker och teorier av allsköns kvalité. Personligen är jag smått besatt vid att få läsa olika prominenta utövares åsikter och teorier vad gäller både utövande och lära ut.

Under de år jag jag kikat på olika forum har jag dock slagits av en sak. BJJ folk är ena jävla gnälliga och negativa människor som bara måste pissa på allt alla andra gör. Till en början var det primärt andra kampsporter och dess effektivitet som var måltavlan men ju mer etablerad BJJ:n blir desto mer riktas detta mot den egna sporten.

Jag är fullständigt medveten om att detta är lika vanligt bland alla grupperingar så fort de får en chans att vara anonyma men av någon anledning hade jag lite högre förväntningar på en gruppering där mod, styrka och envishet hyllades som eftersträvansvärda egenskaper.

Jag är helt för att allt skall kunna kritiseras och diskuteras men kan då tycka att den som kommer med kritik kanske borde ha något vettigt att tillföra. Såg nu att en diskussion förs på fightermag om att ta bort möjligheten att vara anonym på grund av just denna form av osakligt gnäll.

 

Det är häpnadsväckande hur dessa människor finner nått att pissa på vad ämnet än gäller, Gracies var/är skit, alla tävlingar och tävlande någonsin var/är skit, alla som har en åsikt eller lägger upp en teknikvideo är skit, alla sidor där man inte får snacka skit om alla hur som helst är skit.

Vad är då syftet med detta inlägg annat än att göra precis samma sak som de jag gnäller på med undantaget att jag gör det i mitt eget namn? Det är så enkelt att jag vill tacka alla er som sliter, försöker och kämpar för att utveckla och sprida vår sport. Jag må kanske inte vara överens med er om allt men jag är grymt tacksam för allt ni gör.

Tack.