rebelz.se

Nu börjar matchträningen på allvar

Igår gjorde jag comeback på mattan efter en frånvaro sedan förra söndagen. Det vankades NoGi-pass med Mr Hollywood som instruktör.  Jag var sugen som fan, klockslaget (tidig lördagmorgon kl 11.00) till trots. Hade lite visioner om att jaga toeholds och kneebars. Vi blev ca 10 pers (en jäkla utveckling eftersom vi snittade 2-3 pers per lördag när passet introducerades till schemat i början av den här terminen) denna gång också. En hård uppvärmning med att pumbla och göra burpees och försöka trippa eller ta rygg på sin motståndare följdes upp av lite skön uppvärmningssparring.

 

Mr Hollywood!

Därefter gick vi in på tekniker från halvguarden vilket är en position jag upplever att man hamnar i jävligt ofta när man kör NoGi. Jag lägger ofta mina sparringpartners i  min egen halvgurad då jag gillar att attackera med x-guard och någon variant därifrån och jag hamnar ofta där när jag ska passera, så vi har tidigare pass gått in på vikten av underhookarna från halvguarden och nu bygde vi på det med en GULD-passering som Hollywood kör sjukt mycket (och är sjukt effektiv med). Klassisk halvguardposition, hooka upp med underhooken, jobba med att låsa upp motståndarens ben med foten och ”skutscha” över med benet och passera. Testade den flertalet gånger i sparringen och fick in den väldigt mycket. Körde även maniskt fokus på ben och fotlåsen, med mycket goda resultat! Kul som fan!

På kvällskvisten blev vi en bil från klubben som drog till Fighting for Change i Oskarshamn, en schysst gala med många scyssta matcher. Den bästa var dock första MMA-matchen till Fouda från Pancrase och Ricky från Bålsta Dojo. Stora fighterhjärtan i båda. Johan Jorup från Lkpg KC mötte någon lettisk fighter och avslutade matchen efter typ 20-30 sek på giljotin och maineventet med Jycken Cedenblad kimurade sin motståndare tillbaks till England. Kul arrangemang!

Idag var det BJJ som stod på schemat, blev sparring i ca 1,5 tim och därefter Örks mördarfys. Uppladdningen inför Swedish Open börjades på allvar idag. Nu blir det 200 och 300% fokus på träningarna. Känner mig bra konditionsmässigt, och har sedan i början av sommaren haft fokus på min MMA-match i December och tränat därefter, vilket turligt nog gett fysiska resultat så man orkar mycket mycket mer. Känner mig uthållig och stark. Kommer bli bra det här. Börjar nog slipa på gameplan nästa vecka till SO. 🙂