rebelz.se

Kontring på Single och Berimbolo!

Nu kan man välja på youtube att bara dom med länk kan se klippen. Det gör det möjligt att lägga upp lite klipp här också bara för läsarna på grapplingbloggen! 🙂 Vi filmar ganska mycket på klubben och lägger upp klipp från träningar, sparring, seminarium, tävlingar etc så medlemmarna på klubben kan gå in och kolla, det är väldigt roligt och uppskattas mycket på klubben!

Idag blir det två klipp först en single-leg kontring som jag lärde mig i Kołobrzeg 2008 som funkar ganska fint i vissa lägen. Jag gör den i sparring hela tiden och fick användning för den 2 gånger i öppna viktklass finalen på fenix bjj.

httpv://www.youtube.com/watch?v=h9y_KDh_JQU

Just nu kollar jag mycket videos på Rafael Mendes på youtube, jag tycker han är otroligt duktig och gillar hans stil, Atos är fullt med intressanta fighters värda att kolla på som Galvao, Mendes, Calasans, Frazzato and so on..
Om man kollar mycket på deras matcher så ser man att vissa attackerar med Berimbolo redan runt 2005 och vid 2005 hade jag ingen aning om vad det är, det vet jag fortfarande inte, därför bad jag Paulo Sandsten visa mig, här är ett klipp där jag testar bermbolo för första gången 🙂

httpv://youtu.be/9OarlxiXvcA

choke out…