rebelz.se

Lite tekniskt finslipande

Igår var jag ledig från jobbet som kompensationsdag då jag arbetar på julafton. Eftersom jag inte tränat sen lördags så pratade jag lite med instruktören Alex från thaiboxningen om att gå ner på eftermiddagen och köra lite han och jag och Jocke som nyligen börjat med thaiboxningen. Sagt och gjort, vi tog oss ner och Alex hade förberett en del teknikdrillar.

Vi har kört ihop jag och Alex på avancerade boxningspassen under hela hösten, så han har en bild av det jag behöver förbättra i mitt stående game, och det är mycket med strukturen i stancen för att få på bra boxning. Sagt och gjort drillades det raka slag i 2 minuter, därefter lade vi på sprawls vid tillsägelse för att försvara eventuella skjut och sedermera lade vi även på en frontkick efter sprawlen för att komma rätt med höften och tvinga fram den i rätt läge direkt efter sprawlen. Kändes bra och jag fick på bra speed i slagkombinationerna och jag lyckades arbeta med att vara avslappnad i axlarna, inte spänna till förrän slaget träffar träffytan och att hålla höften långt fram. Vi la även mycket fokus på boxningen på Jocke, alltifrån stancen till hur man utför slagen korrekt. Det var ett väldigt givande pass måste jag säga. Avslutningsvis körde vi på säck, 30 sekunders flödesboxning där vi utnyttjar hela registret (hooks, uppercuts, raka slag osv) för att sedan gå till snabba raka slag och därefter köra 30 sekundes intervall av knockoutslag där jag övade in min överhandshöger väldigt bra. Det var också ganska nice att få träna igen, det kliar lite i kroppen när man inte kan köra på någon vecka…

Rullade även med Jocke uppvärmningsmässigt och knät höll! Nu blir det massa BJJ under mellandagarna! Helt underbart!

Passar även på att lägga upp lite bilder på mig och Örk från Tyskland som David från Berserk MMA tog när vi var i Tyskland. Riktigt bra bilder! Jag vill även passa på att önska er alla ett god jul och ett gott nytt år! I synnerhet er utövare, instruktörer, förtroendeansvariga, funktionärer på tävlingar etc som får hela kampsportsskutan i Sverige att gå runt!