rebelz.se

Dag 2 på min nyttiga vecka…

Yep nu är det nytt år, nya möjligheter och blablabla! Jag har redan inte hållit mitt löfte i tio dagar, om att kolla på nyheterna varje dag som jag avgivit för sjuttioelfte gången i rad. Eller, jag har inte hållit det i nio dagar för igår kollade jag faktiskt. Men jag fick lite avsmak när det var reklam (!) mitt i TV4-nyheterna. Jag. Hatar. Reklam. Därmed när jag kollar på tv, kollar jag typ aldrig på tv, jag kollar på datorn som är kopplad till tv:n. Där kan man kolla på filmer och serier, förstår ni, samtidigt som man därmed slipper jävla reklamen som förstör filmen som man njuter av. Eller nyheterna för den delen med. Får nog gå över till SVT:s nyheter. För det är skandal att man inte kollar på nyheterna. Faktiskt. East FM:s lokalnyheter om killar som lagt ut en luftgitarr på Blocket etc, doesn’t quite cut it…

Annars då? Jo, jag märkte att jag har fått en begynnelse till ett ”ägg” på magen. Jag har blivit tjock med andra ord. Kanske för att jag inte tränat och kanske för att jag äter efterrätt varje dag. Ibland flera gånger om dagen. Senast förra helgen kom jag hem med två semlor och en Marabou chokladkaka. 200 gram, of course. Pasha frågade mig om det var ”Fuck the world!” den dagen… Jag känner lite att man kan ju inte bli tjockis såhär när man bara är 23 år och har vunnit titlar och grejer, så igår var jag nere på KC och rullade lite med Pasha samt körde lite complex. Jag drog ut Pasha förresten! Och det var ingen okej-du-är-svagare-än-jag-så-du-får-den-submission, utan det var en liten lurig armbar från typ omo plata-ingång. Vet på ett ungefär hur jag gjorde, men när jag försökte mig på att återskapa det gick det inget vidare. Hur som så är det utdragningen som räknas (att Pasha drog ut mig typ fem-sex gånger, det hör inte till historien och är därmed inte intressant).

I alla fall, så motstod jag frestelsen att köpa efterrätt igår. Jag köpte klementiner (eller om det nu var satsumas eller kanske mandariner-har inte en susning om skillnaderna) och bananer. Idag fick jag en försenad julklapp av Academicwork på jobbet med; en ask med sånadär dyra praliner. Jag har inte ens smakat. Jag gjorde fruktsallad med keso istället. Efter att jag kört tio thabataintervaller på KC.

Den framtida planen är alltså att vara nyttig söndag-torsdag, och sedan äta vad jag vill fredag-lördag.

Jag kan inte låta bli att tänka tillbaka på när jag bodde hemma. Då åt jag typ aldrig godis under veckorna (mamma höll koll även efter att man fyllt tretton…). Sen gick jag ju upp typ tio kilo när jag flyttade hemifrån. Det var lite som: Woho! Jag har egna pengar som jag kan göra vad jag vill med! Godis hela veckan-ja!

Helt ärligt, jag minns när jag skulle sätta på mig ett par skitsnygga jeans. De var svarta och blänkte liksom lite och hade noll stretch. Tiger var märket och de var ju inte precis gratis. I alla fall, jag hade inte haft på mig dem på ett tag, och när jag nu försökte ta på mig dem så var det en kamp. Efter att ha krälat på golvet i x antal minuter, och efter att mina fingrar började få kramp, fick jag äntligen igen knappen. Nu var det bara gylfen som skulle dras upp, piece of cake! RITCH! lät det, och mina fina jeans hade gått sönder längs med gylfen. Alltså inte själva gylfen, utan tyget bredvid. Jag har nog aldrig känt mig så tjock som då. Jag gjorde det enda produktiva: ringde mamma (som befann sig i Bryssel) och grät.

Tror vågen låg uppemot en 69 kg då, inte riktigt, men nästan. Och även om alla extrakilon la sig rätt jämt, så det såg nog inte så illa ut, så vill jag absolut inte hamna där igen. Jag vet att jag brukar förespråka att äta vad man vill när man tränar, men det är just den där detaljen; NÄR MAN TRÄNAR.

Och så är det nog inte så nyttigt att äta massa skräp hela tiden, även om man inte blir tjock. Nej, om man inte ens kan lyckas kolla på nyheterna varje dag, så förtjänar man inte heller någon efterrätt!

To be continued…