rebelz.se

Intervju: Max Lindblad efter WPJJC Finland Trials 2012


Max Lindblad och Daniel Svensson.

Max Lindblad från Prana JJ tog guldmedalj i blåttbälte herrar adult -74kg och blåttbälte herrar adult öppna viktklassen på WPJJC Finland Trials 2012. Han är nu kvalificerad till WPJJC finalen som går i april i Abu Dhabi.

Grattis till framgångarna på WPJJC trialen i Finland, hur känns det?
Det känns jättekul att vinna en sådan här turnering. Speciellt när vinsten betyder att man får åka till Abu Dhabi april och tävla mot folk som lyckats kvala in från hela världen. Jag hade försökt kvala en gång tidigare i Polen innan nyår där jag förlorade en jämn final mot en mycket duktig polack . Men nu när jag får åka till Abu Dhabi ska det bli kul att få möta honom en gång till!

Hur har din träning sett ut inför tävlingen?
Träningsmängden ökade inte inför trialen men mängden sparring ökade medans mängden teknik minskades lite. Det var från början menat att vi skulle vara fyra som skulle åka och tävla under Prana flaggan, men på grund av en skada var EL GATO (som vi kallar honom) tvungen att agera reseledare och coach under vår vistelse i Finland. Se upp alla för det ryktas om att EL GATO kommer ställa upp i London kvalet.

Kan du berätta om dina matcher i din viktklass?
Alla matcher var hårda men jag lyckades både svepa och passera alla motståndare. Men finnarna var hårda och slutade aldrig att kämpa och jag lyckades bara avsluta en av mina fyra motståndare jag mötta i viktklassen.

Kan du berätta om dina matcher i den öppna klassen?
Inför den öppna var jag mycket taggad. Jag blev framlottad en match, men såg att jag skulle få möta samma kille som jag mötte i finalen i min viktklass i första matchen. Jag visste att jag både kunde passera och svepa honom från våran första match, men jag visste även att han kunde svepa mig. När matchen väl satte igång så blev det jag som fick svepet på honom. Men han var taktisk och fiskade upp 50/50 och jobbade därifrån. Vi satt fast större delen av matchen i 50/50 och han jobbade hårt för att svepa mig. Tre eller fyra minuter in i matchen smäller det till från våra knän, både han och jag tittar på varandra med paniken i ögonen och under någon halv sekund ligger båda still och tittar ner på våra ben för att se vems knä det var som gav ifrån sig ljudet. Efter några sekunder till inser jag att det är mitt knä som gav ifrån sig smällen, men det gör inte ont så knät så lyckas rida ut matchen och vinner på 2-0.

I Andra matchen så diskar min motståndare ut sig genom korsa sitt ben utifrån in över mitt ben.

Sen var det dags för finalen. Finalen leder jag hela matchen på 2-0 känner att jag har koll på läget, när det är 10 sekunder kvar så går min motståndare på ett rakt benlås. Men han får det inte att sitta och jag vinner finalen och resan till Abu Dhabi!

Nu får du åka till WPJJC finalen som går i april i Abu Dhabi, hur kommer träningsupplägget se ut?
Vi kommer träna på precis som vanligt på Prana Jiu Jitsu. Vi kommer antagligen bli ett gäng som åker till Abu Dhabi. Och det kommer se mer eller mindre likadant ut för oss alla. Två till fyra pass om dagen, varde ett är ett fys och två eller tre pass är Jiu Jitsu med teknik/sparring. Planeringen är redan skriven av Kent Hammarström vår tränare. Och det kommer som han säger bli ”vaaaaary goood”. De som vill veta lite mera om mig kan följa mig på Twitter @Mordroten och de som vill läsa lite mer om hur vår träning och livet runt det ser ut på Prana är välkomna att följa bröderna Svenssons fina bloggar: daniel-svensson.se & jimmy-svensson.se.

Hur ser ditt tävlingsår ut?
Först och främst är siktet inställt på Abu Dhabi, men förhoppnings vis har jag även råd att åka till mundial senare i år. Time will tell.

Vill även passa på att tacka alla på klubben för all hjälp jag får varje dag. Bröderna Svensson, Jan, Pattis, EL GATO, Alex, Chassa och alla andra nere på klubben ni är för många för att nämnas men tack allihopa. Sist men inte minst vill jag tacka Kenta Hammarström för allt.

Final matchen blåttbälte herrar adult öppna
httpv://www.youtube.com/watch?v=Ae7bImZ1PSQ