rebelz.se

Backlöpning

Hejhej!

Måndagens MMA-pass var inställt, så jag fick vänta till tisdagen med att komma igång med träningen efter påsken. Nu efter påsk ligger jag på ca 81-82 kg, så jag ligger hyfsat bra i vikt. Tänkte ta mig ner till 78-79 så snart som möjligt för att ha marginal under och kunna äta hyfsat normalt sista veckan i maj innan matchen. Denna vecka blir tyvärr en form av slövecka med endast 3 pass eftersom det är UFC i Stockholm så jag missar tyvärr fredagens sparring. Kvällens bjj byts mot backträning för att öka upp flås, explosivitet och uthålligheten. Tänkte försöka köra 1 sån vända i veckan till att börja med i alla fall.

På tisdagens BJJ-pass fokuserade vi på closed guard och grejer från helgen som ska drillas in, och även mycket sparring. Har fått direktioner från min MMA-coach att fokusera bjj-träningarna på att ha topp-position och hålla den, inför matchen, för att få så MMA-lik träning som möjligt även där. Gick bra, om än att det blir lite väl brottningsinspirerat istället för BJJ, men det får man ta i några veckor 🙂

Gårdagens MMA-pass var fokus på ground n pound. Först 20 minuters skuggboxning varierat med säckarbete med fokus på rörlighet i boxningen. Därefter blev det ground n pound på mittsar där man i första ronden skulle hålla sig i guarden och slå, i andra ronden ska man leta passeringar som man sätter upp med slagserier och i tredje ronden var det mer dynamiskt hela vägen till mount och knee on belly, både stående och liggande passeringar som sätts upp av slag. Sen efter det var det 1 rond mer fri sparring från ground n pound position.

Ikväll tänktej ag köra tio länger i en hyfsat brant backe. Time to step up!!