rebelz.se

Då var det dags igen efter sommaren…

Det har väl inte undgått någon att… höstterminen 2012 drar igång i dagarna? Nä, jag misstänkte det.
Inför varje termin är man oftast laddad och förväntansfull. Jag hör inte till undantagen.
Det som kommer att vara annorlunda för mig den här terminen är att jag uteslutande kommer träna på hemmaplan i Södertälje. Först och främst blir det på klubben Flow och övriga dagar blir det hos Telge Kebaberna. Att minska dörr till dörrtiden hem-klubb med mer än hälften från när jag tränar i Stockholm, betyder enormt mycket. Jag kommer börja plugga på halvtid till barnspecialistundersköterska och behöver disponera tiden effektivt. Träning, plugg, jobb och resor. Full rulle, precis som jag vill ha det.
Jublar o hjular av glädje för höstterminens start...
Jublar o hjular av glädje inför höstterminens start…
Agendan för terminen vad gäller internationella tävlingar innefattar European Open Jiu-Jitsu No-Gi Championship i London och om stipendiekassan tillåter även World Jiu-Jitsu No-Gi Championship. Jag hoppas på att det dyker upp flera SW-tävlingar här hemma i Sverige och runt om i Norden.
Alive-tävlingen i Göteborg blev VT-12 sista tävling..
Alive-tävlingen i Göteborg blev VT-12 sista tävling..
Nästa helg ska jag åka till Katrineholm på kramkalas med tjejerna från årets EM-landslag. Vi ska ha läger och det ser jag verkligen framemot. På söndagen har vi öppen matta så alla flickor, kvinnor och tanter som sysslar med grappling är mer än varmt välkomna att göra oss sällskap.
Det har väl inte undgått någon att… sommar-OS nyligen varit. Jag må säga att jag spenderade nog en minut mer på diskuskastningen än på någon av kampsportstävlingarna. Innan OS drog igång tänkte jag att för första gången skulle jag titta på judon och den grekisk romerskabrottningen. Min förhoppning var att jag kanske skulle få lite nya infallsvinklar på tekniker som kunde vara till hjälp för min grappling. Redan efter den första judomatchen började jag kallsvettas och få myror i brallorna. Tortyr, det är nog en bättre beskrivning av vad jag kände i TV-soffan. Fy farao vad tråkigt det var och jag förstod mig inte på vad de fick poäng för. Nedtagning och upp o hoppa igen?! Poäng, tjing-tjong och matchen var över. Grekisk romerskabrottning var ju inte mer logisk heller. Där låg de i partär och inget mer. Sporterna blev inte mera intressanta efter att jag lärt mig regelverken. Urk! Jag har stor respekt för idrottsutövarna och att sporterna bevisligen är populära, men jag sitter nog heller fastbunden på en elektriskstol med iskallt vatten sprutandes på mig och tittar på 1000 tråkiga BJJ/SW-matcher, än att må själsligt dåligt av att titta på judo eller brottning igen. Ok, jag kanske överdriver liiite, men om inte BJJ blir en OS-sport lagom till att spelen hålls i Rio så kommer jag bojkotta hela jippot för all framtid.
OS-gren i Rio 2016?
OS-gren i Rio 2016?