rebelz.se

Terminens första dag

Jag har inte hunnit skriva ner mina förehavande på väldigt länge, för länge. Detta ber jag om ursäkt för. Men det har sina logiska förklaringar i det så kallade ”civila livet” utifrån ett kampsportsperspektiv. Har också tränat väldigt dåligt, gått upp 3-4 kilo och vara osund i både matväg och dryckväg. Nåja, detta förändras sakteligen, några nyheter som dock kan vara värda sitt omnämnande: Jag är invald som styrelseledamot i klubben och vi har sköna grejer på gång för klubbens utveckling och gemenskap. Det är fruktansvärt kul att vara engagerad i ”lejonkulan” och vara med och ta hand om den klubb man älskar så mycket och som formar en som idrottsman och även som människa!

Idag är det terminens allra första dag. Jag ska ner och köra thaiboxningspasset, missar tyvärr BJJ-drillen som är schemalagd precis efter som jag fortsättningsvis ska gå på regelbundet, bara för att suget efter kampsport är så jävla stort. Och suget efter att beskåda alla nya förmågor som kommer ner och testar på, och förhoppningsvis stannar när man väl satt sin fot på vår sköna klubb.

I övrigt håller den Brasilianska Jiu Jitsun på klubben på att utvecklas enormt. Vi har gått ifrån förra terminens 3 schemalagda gi-pass och 1 schemalagt no-gi till 6 schemalagda bjj-pass i veckan som är fördelat på följande vis:

Måndag: 21.00 – 22.00 BJJ Drill
Tisdag: 19.30 – 21.00 BJJ Pass
Onsdag: 17.00 – 18.00 – BJJ Sparring
Torsdag: 19.30 – 21.00 BJJ Pass
Lördag: 11.00 – 12.30 NoGi
Söndag: 11.00 – 12.30 BJJ Sparring följt av 12.30 – 13.00 BJJ Fys

Jag gillar det. Jag gillar det riktigt mycket. Det känns som en seriös satsning för att få prestation på tävlingar, samtidigt som det inbjuder till en väldigt fin gemenskap på mattan och många möjligheter att lägga upp träningen efter hur övriga livet formas. Jag planerar personligen själv att börja studera till golvläggare nu i oktober i en annan stad och kommer vara tvungen att pendla vilket gör att jag nu kan välja och vraka bjj-pass som jag kan dra på. Samt att jag själv håller i den öppna mattan som vi har på fredagar mellan 17.30 – 19.00 där alla stilar på klubben är välkomna ner och köra allt man vill, så där lär det bli en eller två tekniksessioner och sparringsessioner, kan jag ana.

Jag är stolt över att vara en del av Kalmar Fightzone-familjen, välkommen ner och bli en du också!