rebelz.se

Veckan som varit

Har spenderat veckan med enkom jiu jitsu på mattan, nästa vecka är planen att köra igång med MMA – och ikväll är det dags för öppen matta.

Fokuset i min träning i veckan har legat på att drilla in de ingångar på De la riva som jag lagt ner tid på senast, igår tappade jag det fokuset i sparringen och fick inte in de tekniker som jag bestämt mig för att söka på förhand. Däremot jagade jag den nya versionen av den öppna guard vi kört igenom den här veckan med Mr Hollywood, Johan. En bra version där man låser och drar i ena sidan av GI-kragen samt i slutet på ärmen för att skapa tryck samtidigt som man pressar med fot mot höft och kontrollerar andra armen med foten mot biceps/axel. Därifrån har man ganska många sköna ingångar till lås, svep och diverse roliga saker. Igår blev det även mycket fokus på att hålla topp och skifta positionerna ifrån min sida, det var skönt att få köra lite annat än det man jagat i sparringen senaste veckan med De la riva backtakes/svep.

Läste ett ganska skönt blogginlägg på det hyfsat nystartade KeepItPlayful, och jag förstår syftet och intentionen och kan lätt falla in i ett mönster där man förlitar sig mycket på sin egna explosivitet utan att riktigt kunna backa upp med korrekta utförda tekniker. Även om det blivit betydligt bättre senaste veckorna bara, samt att Stephan Seidl tryckte på just den punkten på lägret när vi hade en diskussion kring sparring. Och som även nämns i artikeln länkat:

”Often, the energy that is being used by the blue belt is not backed up with sufficient technique, at least not enough to survive and defeat the black belt.

Helt klart något jag själv måste slipa mer på, att bli lugnare och mer metodisk i sparringen för att få ut den maximala kapaciteten av mig för att utföra tekniker.

 

Rulla lugnt och trevlig helg!