rebelz.se

Intervju: Alexander Musi Wennergren efter BJJ SM 2014

Alexander_Musi_Wennergren_BJJ_SM_2014

Grattis till SM-guldet. Hur känns det?
Det känns riktigt bra! Jag har sett fram emot att tävla i SM igen sen 2012. Jag fick en bristning i ljumsken förra året och kunde inte vara med på grund av det och 2012 hamnade jag på en tredjeplats vilket jag inte alls var nöjd med. Jag är glad att kroppen mår bra nu och att allt gick vägen i år.

Hur har förberedelserna inför SM sett ut?
Jag har försökt kombinera jobb och träning så mycket som möjligt vilket har fungerat riktigt bra tack vare alla klubbkamrater som har ställt upp och tränat med mig både på tidiga morgnar och på oregelbundna tider. Tyvärr har min tränare Alan ”Finofou” Do Nascimento inte kunnat vara med efter sin skada som han fick under VM men jag har kunnat använda mig av allt han har lärt mig och fått tips av honom trots att han har varit borta.

Hur är det med Alan nu?
Alan är tillbaka i Sverige sedan ca en månad tillbaka. Han blir bättre för varje dag och är förhoppningsvis tillbaka på mattan för att instruera så snart som möjligt men måste nu lägga fokus på sig själv och sin rehab.

Kan du berätta om matcherna som ledde fram till guldet?
Allt gick enligt planerna och varje match kändes riktigt bra. Första matchen fick jag motståndaren direkt till stängd guard och lyckades ganska snabbt svepa honom och samtidigt få en armbar i svepet. Andra matchen lyckades jag också svepa motståndaren och tog slutligen ryggen på honom där jag kunde avsluta honom med en bow ’n’ arrow choke. Efter att ha väntat ett par timmar till finalen började jag matchen lite ur fokus och var nära på att låta motståndaren passera mig. Jag lyckades dock ta tillbaka guarden och därifrån svepa, passera, mounta och slutligen ta ryggen för att även där avsluta med en bow ’n’ arrow choke. Jag hade lite som mål att vinna alla mina matcher på submission vilket jag är väldigt glad över att jag lyckades med. Jag lyckades även vinna alla matcher utan att någon lyckades ta poäng på mig vilket känns ännu bättre!

Vad tyckte du om SM som arrangemang?
Det var bra uppstyrt med tv-skärmar som visade nästkommande matcher och en ordentlig uppvärmningsyta. Det var även roligt att vi tävlade samtidigt som flera andra kampsporter. Lokalen var kanske inte den bästa eftersom att det blev ganska kvavt och att det endast fanns läktare i mitten av lokalen. Inmarschningen som vi hade tillsammans med alla deltagare kan väl kanske diskuteras haha. Men allt som allt känns det som att det går åt rätt håll med SM-arrangemanget.

Vad tror du har påverkat din utveckling det senaste året?
Utan tvekan så har Alans insats varit mest avgörande. Han har utvecklat mitt game och ger den absolut bästa tänkbara sparringen som jag kan hitta i Sverige. Utan alla mina klubbkamrater som jag träffar dag ut och dag in hade jag självklart inte heller kunnat utvecklas. Sen får jag säga att det hade varit svårt att få allt runtomkring att fungera utan min fru. Hon påverkar det som inte syns på mattan men vilket gör att jag kan vara där så ofta som jag är.

Vilka fler tävlingar planerar du att delta på i år?
Jag kommer förmodligen hålla mig i Sverige. Jag har redan varit runt en massa i år bland annat Lissabon, Rom och Los Angeles. Tävlingar utomlands får vänta just nu.

Jag skulle även vilja passa på att tacka mina sponsorer Kenka och Undisputed.se och alla som har hjälpt mig med träningen!