rebelz.se

Vad jag behöver för att göra 2015 till ett år av glädje, erfarenheter och förhoppningsvis en hel del medaljer

Nu när 2015 är igång känns det på allvar som om jag ställt om från julledighetens slappa inställning till den som krävs för vad det här året kommer innebära. Kosten är på spår igen (jag gick upp fyra kilo över julen!), jag känner mig stark och är allmänt redo för all hård träning, tävlingar och resor som väntar. Jag har egentligen inget specifikt mål för 2015, utan tar det väl (som alltid) som det kommer. Vad jag däremot siktar på är att ställa upp i så många tävlingar jag bara kan och förhoppningsvis göra så bra ifrån mig vid så många tillfällen som möjligt.

Träningen har redan trappats upp. Veckans fyspass har omlokaliserat från badrummet till klubben, där skivstänger, vikter, rep och bänkar äntligen gett mig möjlighet att återvända lite smått till styrketräningen. Jag älskar att lyfta skrot och att kombinera ett tungt helkroppspass i veckan med fyra, fem BJJ-pass har gett grymma resultat. Styrka, stabilitet och uthållighet har ökat avsevärt den senaste tiden och det märks verkligen när jag rullar (åtminstone i mina ögon). Upplägget just nu består av fysen följt av fem pass varannan vecka och fyra varannan. Jag har inte riktigt kommit till den punkt att jag kontinuerligt kan köra sex dagar varje vecka utan behöver fortfarande en extra vilodag var 14:e dag. Så småningom kommer jag dock vara på klubben sex gånger varje vecka.

Det är som med allt annat en fråga om tid. När jag först började klarade jag knappt fyra dagar i veckan; fys var uteslutet. Jag jobbade mig sakta upp till att lägga in ett fyspass och så småningom kunde jag även få in mer tid på mattan. I takt med att kroppen blir starkare är det inte mer än naturligt att jag även klarar av mer. Med det sagt tar det nog ett tag, inte minst med tanke på att jag i dagsläget är oerhört sliten efter en sexdagars-vecka. Mindre vilodagar lämnar även prestationen lidande; ju tröttare jag är desto sämre presterar jag. Självklart. Jag tycker dock ändå att jag blivit ganska bra på att träna igenom både utmattning och värk (notera skillnaden mellan värk och skador) och hittills har jag inte stött på några större problem. Lite blåmärken här och där, smått haltande då och då samt lite stela axlar har väl egentligen varit de största problemen. Ingen större fara med andra ord.

Jag tror inte på hemligheter eller genvägar för att bli bäst på någonting egentligen. Man måste bara jobba hårdare än alla andra och det är just vad jag försöker göra. Även fast jag förmodligen aldrig kommer att bli bäst i jiu jitsu kan jag inte låta det stoppa mig från att försöka – jag vill bli bäst, även fast det kanske inte är speciellt troligt. Det är därför jag lägger så mycket tid jag kan på träning, äter så bra som möjligt och är noga med att återhämta mig när det är dags att vila. Vi får se hur långt det räcker, en sak som är säker är i alla fall att jag kommer ge mitt allt för att bli så bra som möjligt och förhoppningsvis även vinna så mycket som möjligt.

2015 ser ut att bli mitt livs galnaste år hittills. Jag vet inte vad som kommer hända eller hur det kommer att gå, det enda som är säkert är att det kommer vara sjukt roligt!

Osss!