rebelz.se

Hur gick helgens debut för den nya SW-tävlingen Svenska Cupen?

Den första upplagan av Svenska Cupen ägde rum i Eskilstuna i helgen och de flesta inblandade, vare sig det rör sig om arrangörer, tävlande eller åskådare, hade samma sak att säga efteråt – Vi ser redan fram emot nästa gång!

Resultat från Svenska Cupen 1 hittas här.

Om saker fortsätter på samma sätt så blir Eskilstuna snart ett av de vanligaste resmålen för varenda svensk grappler. Om det inte redan är det. De senaste åren har några av landets bästa SW-tävlingar hållits i just Eskilstuna, inte minst förra årets SM i SW.

Med den nya satsningen Svenska Cupen ger man inte bara grapplers fler välbehövliga möjligheter till att tävla, med det uttalade målet från SW-Förbundet på plats i Eskilstuna i helgen att höja svenskars ställning i internationella tävlingssammanhang, utan ger även bättre chanser för att kvala in i nästa års kommande SW-landslag.

12717344_539510549549995_6499257008616349910_n

Nu till själva tävlingen, och vilken tävling det var! Det är svårt att sätta fingret på varför men av någon anledning är SW-tävlingar alltsomoftast de absolut roligaste att inte bara delta i utan att se på. Svenska Cupen använder sig inte av submission only-format utan ADCC-regler, som även de förespråkar avslut, men man skulle nog lika gärna kunna ta bort poängen helt och hållet. Matcherna som inte slutade med submission kan räknas på en hand.

Vi kliade oss i huvudet i försök att lista ut märkliga positioner, häpnades över galna scrambles, förfärades över de få skador som tyvärr förekom samt jublade över att se vänner, träningskamrater och välbekanta ansikten få sina händer höjda. Men mest av allt hade vi roligt, så som det ska vara när det vankas tävling. Nervöst och ångestfyllt, ja, men alltid lika roligt.

12742782_539508556216861_7222510101204487020_n

Svenska Cupen känns som att den är här för att stanna med andra ord. Grattis till vinnarna, bra kämpat alla som tävlade och ett stort tack till Daniel Rosendahl, Svenska Submission Wrestling Förbundet och alla andra inblandade i helgens tävling.

Osss!

Tack till Christofer Glatz och Von G Photography för bilderna