rebelz.se

Allt du behöver veta inför helgens Nordic BJJ Open i Nacka

En av årets största svenska tävlingar är runt hörnet och här på Grapplingbloggen hittar du allt som kan tänkas behövas inför helgens Nordic BJJ Open Championship.  

Nordic Open är tillsammans med Swedish Open i höst Sveriges och en av Nordens största BJJ-tävlingar. Om man bestämmer sig för att ”det här ska bli året då jag tävlar för första gången” är Nordic Open förmodligen högst upp på listan av tävlingar. Samma sak om man vill komma tillbaka efter en längre frånvaro vad gäller tävling.

Nordic Open är en av de bäst organiserade svenska tävlingarna och blev förra året ännu enklare att hålla koll på med den nya plattformen Smoothcomp.comDet är där man anmäler och avanmäler sig, håller koll på tider, schema, brackets och allt annat som har med tävlingen att göra. På tal om anmälning så höjdes avgiften från och med idag till 600 kronor istället för den ursprungliga på 400 (200 för barn och ungdomar). Man kan avanmäla sig och få hälften av avgiften tillbaka fram tills fredag.

På lördag den 12:e tävlar vuxna, master och ungdomar, på söndag den 13:e är det dags för tävlande i barn och öppna-klasserna. För de som vill tävla i öppna viktklasser är anmälan öppen mellan klockan 6.oo-10.oo på söndag via Smoothcomp. En prissumma på 5,000 SEK kommer delas ut till vinnarna av svartbältes öppna viktklass samt damers öppna i brun- och svartbälte. Båda dessa äger rum på lördag till skillnad från övriga öppna viktklasser.

Nordic Open hålls i Skuruhallen på Skuru Skolväg 2, 13145 Nacka i Stockholm. En mer detaljerad vägbeskrivning hittas på Smoothcomp.com.