rebelz.se

Onnit Invitational 2 med The Fighter & The Kid – en underhållande tävling med hysteriskt roliga kommentatorer

En häftig tillställning gick av stapeln lite under radarn i helgen då kosttillskottföretaget Onnit anordnade sin andra Jiu Jitsu-tävling i slutet av förra veckan. Även fast de tävlande bjöd på en hel del höjdpunkter stal kommentatorerna showen – Brendan Schaub och Bryan Callen är The Fighter & The Kid!

56b2af4639967

För er som inte känner till Onnit är det som sagt ett företag som främst handlar i kosttillskott, träningsredskap och diverse hälsomat. Grundarna Aubrey Marcus och Joe Rogan har inom loppet av ett par år blivit ett av Nordamerikas största aktörer inom fältet och bland deras sponsrade atleter hittas allt från UFC-fighters till jägare.

Förra året öppnade Eddie Bravo en 10:th Planet-skola i Onnits högkvarter i Austin, Texas och anordnade i samband med detta en mindre tävling som gick under EBI-regler, submission only med andra ord. I helgen var det dags för ännu en Onnit Invitational och den här gången slog man verkligen på stort.

Tävlingen som sändes live på Youtube kan fortfarande hittas online och det är verkligen värt de nästan tre timmarna även för er därute som kanske inte är de största grapplingnördarna. I ett utmärkt drag hämtade man nämligen in den före detta UFC-tungviktaren Brendan Schaub och komikern Bryan Callen, The Fighter & The Kid, som kommentatorer. Det är nästan som att titta på en Jiu Jitsu-tävling och en komedishow på samma gång. Stryk det där förresten, det är exakt vad det är.

073114-UFC-Fighter-and-the-Kid-TV-Pi.vresize.1200.675.high.46

Med det sagt var kommentatorerna inte ens höjdpunkten, tävlingen i sig var oerhört underhållande. Det hela sparkade igång med att Kody Steel suplexade Peyton Burns rätt på huvudet i dagens första Superfight och ströp sedan ut MMA-fightern. Efter det fortgick EBI-turneringen som varvades med supermatcher men det var två unga flickor som i slutändan stal showen.

För er som tittat på EBI förut eller har stenkoll på 10:th Planet är chanserna att ni hört namnet Cora Sek, The Triangle Queen. 14-åringens flexibilitet är galen och tekniken på en nästan otroligt hög nivå för den unga åldern. Precis som 10:th Planet-ynglingar gjort sig kända för. Efter en spännande match vann Cora tillslut på övertid efter att ha lyckats dra ut en betydligt större motståndare.

Vad gäller turneringen imponerade ännu en av Eddie Bravos adepter, Nathan Orchard, som med tre avslut i form av rear naked choke, dead orchard (ett slags armlås från guard, självfallet döpt efter självaste Nathan) och en heel hook hämtade hem guldet till 10:th Planet Austin som Orchard för övrigt driver. Turneringen bjöd på gott om submissions och förvånansvärt spännande matcher, precis som det ska vara.

Ett annat välbekant ansikte på Onnits matta var Gordon Ryan, Garry Tonons första svartbälte. Jag vet inte vad det är med de här grabbarna eller om det är något i New Jerseys vatten men de är spritt språngande galna! Efter att lagt sig platt på mattan och låtit motståndaren göra lite som han vill bestämde sig Ryan efter ett par minuter för att gå på en vacker heel hook från en väldigt ovanlig position och det tog mindre än en sekund tills klappen kom. Som sagt, jag vet inte om det är något i vattnet eller om alla Garry Tonon rör vid blir mästare på benlås, men bättre heel hookare får man leta efter.

gordon-ryan

Om du har tre timmar att fördriva eller helt inte kan få nog av grappling är Onnit Invitational 2 ett hett tips. EBI-regler känns mer och mer som det absolut bästa formatet för SW-tävlingar och submussion only-tävlingar i allmänhet vilket helgens tävling, avsaknaden av större namn i världsklass till trots, verkligen är bevis på.