rebelz.se

Polaris 3 är äntligen här!

Snart åtminstone. Nu på lördag är det äntligen dags för Polaris 3, Garry Tonon mot Rousimar Palhares och en rad andra häftiga sub only-matcher – ta reda på allt du behöver veta inför galan här!

polaris.0.0

Är ni redo för det här? För om jag ska vara helt ärlig så är jag nog inte det själv… Garry Tonon mot Rousimar Palhares är ren och skär galenskap och minst ett, minst ett, knä kommer gå sönder. Frågorna inför detta möte är nästan läskigare än inför en MMA-match – kan Tonon dra ut Toquinho på en heel hook? Är det överhuvudtaget möjligt att få Palhares att klappa? Släpper brassen taget om Garrys ben om han väl får tag i det? För er som haft turen att inte höra ett knä gå av ännu är chansen att ni får göra så nu på lördag stor…

Men låt oss inte glömma resten av Polaris mycket underhållande matchkort i skuggan av den sensationella huvudmatchen. Från årets Pan Am-mästerskap förra helgen reser Joao Miyao till England mindre än två veckor efter att ha vunnit guld i Kalifornien för att ta sig an japanen Yukinori Sasa. 10:th Planet representeras även i Poole då Geo Martinez möter Dan Covel innan en av Irlands främsta grapplers Darragh O’Conaill möter Marcelo Garcias skateboardande adept Jon Satava. 

Kvällens kvinnliga match bjuder på Gezary Matuda, känd för sin flygande armbar mot Michelle Nicolini från Polaris 2, mot Laurence Fouillat. Efter det är det dags för ännu en Marcelo Garcia-elev då Gianni Grippo tar sig an Bruno Frazatto. 

Men det är galans tre sista matcher som väntas stjäla showen. Innan Tonon-Palhares möts nämligen UFC:s Augusto Mendes, Tanquinho, och Eddie Cummings i en oerhört intressant match. Tanquinho är känd för sin otroliga base och spektakulära passeringar vilket verkligen spelar rätt in i den ständigt heel hookande Cummings game. Medan ”The Wolverine” besegrat en hel del högklassigt motstånd blir det intressant att se vad han kan göra mot någon som Tanquinho, en av världens bästa främst IBJJF-baserade grapplers. En stilarnas kamp med andra ord.

Ännu en MMA-fighter i Jake Shields möter efter det publikfavoriten AJ Agazarm som fortsätter skapa vågor i grapplingvärlden, vare sig det handlar om Instagramkapningar eller den bisarra matchen mot Daniel Strauss på Polaris 2. Det är alltid roligt att se AJ på mattan och likaså alltid intressant när duktiga MMA-grapplers testar sig mot världseliten.

p2low-259

Nu till detaljerna. Polaris 3 äger rum i Poole, England lördag den andra april. PPV:n drar igång klockan 18.30 lokal tid, 19.30 svensk tid, och köps här. Samtliga matcher går under submission only regler och slutar i ett lika resultat om de går tiden ut. Huvudkortets matcher går 15 minuter och underkortets 10.

Huvudkort (i matchordning med kvällens första match högst upp)

Joao Miyao x Yukinori Sasa (GI)
Geo Martinez x Dan Covel (NO GI)
Darragh O Conaill x Jon Satava (GI)
Gezary Matuda x Laurence Fouillat (GI)
Bruno Frazatto x Gianni Grippo (GI)
Augusto Tanquinho x Eddie Cummings (NO GI)
AJ Agazarm x Jake Shields (NO GI)
Rousimar Palhares x Garry Tonon (NO GI)

Underkort 

Alain Pozo x Micah Atkinson (NO GI)
Vinicius de Castro x Greg Creel (GI)
Keith McKenzie x Jeff Lawson (GI)
Adam Adshead x Phil Harris (NO GI)
Travis Newaza x Ben Dyson (NO GI)