rebelz.se

Svenskar vinner guld och sponsring till Worlds på Finnish Open BJJ

Sophia Nordenö, Emad Omran, Cemil Karavan, Simon Immerstrand, Alexander Baffoun, Quena Soruco, Mika Brorsson och Ambar Villagran. Där har ni svenskarna som tog guld i helgens Finnish Open BJJ och därmed vinner 800 Euro var att använda till VM i Long Beach i början av juni.  

Prana JJ blev med fem guld på helgens Finnish Open tävlingens bästa svenska klubb för tredje året i rad. Emad Omran vann lilabältesklassen i minus 76 kg, Cemil Karahan lilabältenas minus 100,5, Simon Immerstrand blåbältenas minus 88,3, Quena Soruco blåbältesklassen i minus 58,5 och Ambar Villagran tog guld i både minus 69 kg samt blåbältenas öppna viktklass.

Från Hilti Fightcenter Uppsala vann Sophia Nordenö damernas lila-brun-svartbältesklass i plus 64 och tog silver i den öppna viktklassen.

Art of Roll från Malmö ville inte vara sämre då Alexander Baffoun även han tog dubbla guld i blåbältesklassen i minus 82,3 kg samt vann den öppna viktklassen.

Sist men inte minst vann Mika Brorsson från Nacka Dojo den öppna vitbältesklassen.

2016 års upplaga av Finnish Open BJJ ägde rum i Helsingfors över helgen och som sagt sponsrar det finska BJJ-förbundet, FBJJF, vinnarna av respektive viktklass med 800 Euro till IBJJF:s världsmästerskap i Long Beach mellan den första och femte juni. Vinnarna av de öppna viktklasserna får utöver det ytterligare 400 Euro att använda till en valfri tävling inom ett år.

Fotograf: Voikukka Vainio