rebelz.se

En titt på svartbältesbrackets för Abu Dhabi World Pro 2016

En av årets största tävlingar har sparkat igång och som alltid väntar vi ivrigt på att svartbältena ska kliva ut på mattan. Nu är brackets släppta och det finns ett par riktigt häftiga matcher att se fram emot. 

Abu Dhabi World Pro 2016 äger som namnet avslöjar rum i Abu Dhabi mellan den 19:e och 23:e april. Under gårdagen släppte man äntligen brackets för svartbältesklasserna och det blir som sagt ett par grymma matcher i första ronden med möjligheter för riktiga drömmöten i kvarts-, semin- och finalen. Viktigt att komma ihåg är att tidsgränsen för samtliga matcher är sex minuter.

Fullständiga brackets hittas här.

pena

Ett namn att passa sig för är bland andra Joao Miyao som tävlar i -62. Efter att ha gått tiden ut mot Yukinori Sasa Polaris 3 är han nog det största och mest välkända namnet i sin viktklass på Abu Dhabi World Pro. En match att verkligen hålla koll på är Felipe Penas första i -94 klassen mot Diogo Araujo. Pena kommer direkt från Guam där han tog guld efter att ha besegrat självaste Keenan Cornelius i finalen.

På tal om Keenan så finns en annan intressant situation att hålla koll på i -94 – utöver en potentiell chans på revansch mot Pena hittas nämligen Andre Galvao i samma viktklass, som ju tränar tillsammans med Cornelius på Atos. Sen är ju möjligheterna för att de två faktiskt möts relativt små men ändå, ovälkomna situationer kan uppstå.

ADCC-mästaren Davi Ramos mot Marcelo Garcias adept Marcos Tinoco lovar även det om att bli ett underhållande möte i den första ronden i -77 klassen. Likaså kan vi få en riktig drömmatch i -85 om Leandro Lo och Romulo Barral stöter på varandra i vad som skulle bli ett returmöte från årets Pan Ams då Lo besegrade Romulo i finalen. Det är bara att be till BJJ-gudarna.

Det finns självfallet en rad andra intressanta matcher att se fram emot och Abu Dhabi lever alltsomoftast upp till förväntningarna vad gäller underhållning. Flograppling täcker allt live med engelska kommentatorer för er som vill följa en av årets största tävlingar live, vilket självklart rekommenderas.