rebelz.se

Skandinavien får sin egna version av EBI – Crest erbjuder €5000 i prispengar kommande höst

Ett steg i en väldigt spännande riktning för professionell europeisk grappling tas med Crest – Professional Fighting Tournament i Finland i höst, då 16 av Skandinaviens bästa gör upp om en möjlig prissumma på 50,000 kronor. 

13174143_1672230589705088_3422427816982178933_n

Det är i Vantaa, Finland som Crest första professionella grapplingtävling äger rum och med €5000 i prispengar, runt 50,000 svenska kronor, är en gissning att man kommer locka till sig några av Skandinaviens absolut bästa grapplers.

”The most precious grappling tournament in Scandinavian history” som man redan kallar den tar en sida ur Eddie Bravos bok och anordnar en 16-manna öppenviktturnering i Martinus konserthall den 22:a oktober. EBI-regler råder vilket innebär tiominuters ronder utan poäng. Om ingen submission avgör går man till övertidsronder där de tävlande får turas om med att starta i fördelaktiga positioner som på ryggen eller i en armbar-position. Man vinner genom att dra ut sin motståndare utan att själv bli utdragen. Om ingen submission äger rum eller om båda submittar varandra vinner den som tagit sig ur positionerna snabbast, det kan som mest gå till tre övertidsronder.

För att lägga beslag på prissumman krävs att man avslutar sina motståndare under ordinarie matchtid, man tjänar en viss summa pengar för varje submission som sedan läggs ihop för vinnaren av turneringen. Det är alltså endast en tävlande som lämnar Vantaa med pengar, hur mycket beror helt enkelt på hur många submissions man får till inom de ordinarie tio minuterna.

Om man vill delta hör man av sig till tournament@crest.fi.