rebelz.se

Helgens tävling: ADCC Swedish Open 2016 – Summer Edition

I helgen bär det av till Eskilstuna igen för den sista SW-tävlingen innan sommaren. Utöver de alltid lika roliga ADCC-tävlingarna lämnar den bästa mannen och den bästa kvinnan därpå Eskilstuna 5000 respektive 2500 kronor rikare. 

Ellfolk Arena i Torshälla är platsen att ta sig till nu på lördag den 28:e. Då är det nämligen dags för ADCC Swedish Open, den andra svenska ADCC-tävlingen i Eskilstuna. Den första var en stor succé och med tanke på öppna viktklasser, prispengar och tävlande från andra länder lovar helgens Summer Edition att bli ännu bättre.

Nu till detaljerna – anmälan till tävlingen görs via Smoothcomp.com och kostar från och med den 17:e maj 600 kronor. Tisdagen den 24:e är sista anmälningsdag samt sista dag för avanmälning. ADCC Swedish Open är en internationell tävling och tävlande från olika länder är välkomna att delta.

ADCC Pro regler gäller i samtliga viktklasser, mer om regelverket hittas här. Tävlingen är endast öppen för seniorer, för de som är 16 år fyllda måste dispens därmed sökas hos Svenska Submission Wrestling Förbundet om man vill tävla, genom att maila kontakt@subwrestling.se. Viktklasserna är som följande:

Seniorer herrar: -65,9 kg, -76,9 kg, -87,9 kg, -98,9 kg & +99 kg och öppen viktklass.
Seniorer damer: -60 kg & + 60 kg och öppen viktklass.

Nu till det riktigt roliga, prispengarna. De fyra bästa i varje viktklass kvalificerar sig till en öppen viktklass där vinnaren belönas med 5000 kronor respektive 2500 för damernas. ADCC Swedish Open är den andra svenska SW-tävlingen inom en tvåveckors period där prispengar delas ut, en mycket intressant utveckling för svensk grappling.

Invägningen håller på från kl. 8.30 till 10.00 och matchstart beräknas vid 11.00. Mycket mer än så behöver man nog inte veta inför helgens tävling. Så för att inte dra ut på det alltför mycket syns vi i Eskilstuna på lördag. Osss!

Tack till Sveriges bästa grapplingfotograf Christofer Glatz/Von G Photography för omslagsbilden