rebelz.se

Ännu en lördag i Eskilstuna – ADCC Swedish Open 2016

Mycket ska man vara med om här i livet men att en finne ska komma och vinna den första svenska ADCC-tävlingen av sitt slag, det vet jag inte riktigt hur man ska smälta…. 

13321647_583315485169501_8341445298044397450_n

Skämt åsido så var det en välförtjänt vinst för Tuomas Simola, en av Europas bästa grapplers som bland annat vunnit EM-guld i NOGI och tagit silver i ADCC-EM, som hämtade hem guld i både -87,9 och herrarnas öppna viktklass. Därmed lämnade han Eskilstuna 5000 kronor rikare vilket förmodligen gör resan tillbaka hem till Finland betydligt enklare. Fullständiga resultat från helgens ADCC Swedish Open 2016 hittas här.

Hursomhelst var det en minnesvärd lördag ett hundratal personer spenderade inne i Ellfolk Arena i Torshälla. Bra matcher, goda återseenden, dramatik, skratt, tårar och självklart gott om submissions. Det känns som att svensk SW är påväg i en väldigt intressant riktning och många av oss är glada över att få vara med på resan.

13315657_583313231836393_724105184469548_n

I dessa artiklar brukar jag ofta belysa de tävlande i första hand och ger även de som arrangerar dessa tävlingar välförtjänt cred. Den här gången tänker jag ta en lite annorlunda infallsvinkel och ge coacher, tränare och de som var på plats för att supporta uppmärksamhet. Folk reste från Örebro, Karlstad, Finland, Stockholm och från alla andra möjliga hörn och kanter av vårt avlånga land för att sitta i en liten arena i Torshälla i lördags.

Många tävlade själva och sprang ändå mellan mattorna för att hjälpa sina träningskamrater. Jag såg Johannes Lundström från Hilti Uppsala gå av mattan efter en av sina flera tuffa matcher och direkt sätta sig på stolen för att coacha någon annan. Han lyckades inte hämtat andan förrän den matchen var över. Daniel Gordin från Etuna Rollers lyste upp stämningen med sin humor, sitt stöd och allmänt coola stil då han spenderade sin jourtid på jobbet med att hjälpa gamla såväl som nya träningskamrater i Ellfolk Arena i lördags. Jens Svensson från Hilti BJJ såg nästan mer engagerad ut som tränare än som tävlande, vilket verkligen inte märktes i hans sex tuffa och väldigt imponerande matcher.

Så till er riktar jag en stor och välförtjänt applåd.

13267855_583314845169565_7280846275427951252_n

Nu blir det paus i dessa ständiga resor till Eskilstuna, då det är dags för nästa ADCC-tävling i september. Visst blir det skönt att ta sommar och koppla av lite men personligen tycker jag tre månader är ett lite för långt uppehåll för att dels besöka den alltid intressanta småstaden men mest av allt för att tävla i Sveriges roligaste tävlingar.

Tack för den här gången, på återseende i september.

Som vanligt tackar och bockar SW-Sverige för vår underbara fotograf Von G Photography/Christofer Glatz för bilderna!