rebelz.se

Swedish Open – Sveriges största BJJ-tävling

Swedish Open satte ett inofficiellt slut på tävlingsåret i Stenungsund i helgen.

Som rubriken lyder är Swedish Open Sveriges största BJJ-tävling vilket var uppenbart av helgens nästan 1000 deltagare. Läktarna var fullpackade av träningskamrater, vänner, familj, flick- och pojkvänner som ville följa händelserna på de åtta mattorna utlagda på golvet i Sundahallen.

Det var i lilabältenas öppna viktklass som helgens enligt mig främsta underhållning ägde rum, och i huvudrollerna hittades Frontlines fenomen Tarik Hopstock och Pranas dominant Cemil Karahan. 

14295486_1848363058731453_1787377810193514496_n

Med namn som Tarik, Cemil, Pranas Emad Omran och Arte Suaves Marco Birch för att nämna några var det som upplagt för galenskap. Och det var precis vad som levererades, i synnerhet i finalen där Cemil och Tarik möttes i en av helgens mest uppmärksammade matcher.

Ett antal klipp från denna match hittas på @grapplingbloggens Instagram. Det hela började med att Cemil tog Tariks rygg mitt i en scramble vilket fick Pranas sida av publiken att jubla och sjunga högljutt. Ett tag såg det ut som att Tarik skulle bli utdragen.

Norrmannen lyckades ta sig tillbaka och vann tillslut en sanslös match med sin patenterade Tarikoplata. Tarik sitter fortfarande på tronen men Cemil är inte långt borta och vem vet vad som händer nästa gång de två möts. En sak som är säker är att Norden har lilabälten i yppersta världsklass.

14611071_645456262288756_4324347015209813012_n

Det var en händelserik helg med alltför många imponerande prestationer, välförtjänta vinster och fin Jiu Jitsu för att nämna här. Men vi gör vad vi kan för att belysa så många av våra grapplers som vi kan. Det är ett nöje och en ära att Grapplingbloggen får den uppmärksamheten som vi får och det är minst lika mycket er läsares förtjänst som min. Tack.

Foto: Von G Photography