rebelz.se

Veckans profil: Musaa Sahraawi

Veckans profil: Musaa Sahraawi

Veckans profil är kanske inte någon som alla känner till, men vid en första anblick är det enkelt att förstå varför Musaa Sahraawi fångat Grapplingbloggens uppmärksamhet vid flera tävlingar runt Stockholmsområdet på senare år – en beastigare beast än Musaa får man helt enkelt leta efter.  

Första gången jag såg Musaa Sahraawi tackade jag högre makter att han och jag befinner oss långt ifrån varandra i viktklasser och förmodligen aldrig kommer mötas – utöver tekniken, styrkan och intelligensen det inte ens 22-årige blåbältet från Rinkeby Jiu Jitsu visar upp på mattan är det något med Musaa, något som inte riktigt går att sätta fingret på. Det verkar liksom vara omöjligt att besegra honom. Visst har han förlorat matcher, men jag har aldrig sett honom besegrad. En kille som inte ens vet betydelsen av att ge upp.

Innan tävlingar så förbereder jag mig på så sätt att jag bestämmer mig bara så kör jag. Försöker vara så envis som möjligt.

Så beskriver han det själv och envis är han verkligen. Jag har sett Musaa möta betydligt mer meriterade grapplers och på ren vilja vända tuffa underlägen och i vissa fall dominera folk som tränat mer än dubbelt så länge som 21-åringen. Var kommer det här stjärnskottet ifrån och vad var det som lockade Musaa till grappling?

Jo jag är uppvuxen i Tensta, uppfostrad av min mamma och mina 5 bröder. Alltid varit intresserad av träning men vänner och så har gjort att man dragit sig till annat. Jag började i Rinkeby Jiu Jitsu 2013 i augusti månad. Jag var intresserad av brottning i början men fick höra om Rinkeby Jiu Jitsu, klubben där Candido Limenza är tränare. Det var en liten lokal där alla var vänliga, det vara bara komma träna och göra sitt bästa. Jag var helt fast efter en träning, gick och köpte en GI och tränade intensivt i 8 månader innan jag tog paus sen har de varit lite upp och ner under perioder men jag försöker alltid tävla när jag väl tränar.

Under dagen tog Musaa silver i en väldigt tuff -82,3-klass på Nordic Open i Nacka och imponerade stort i samtliga av sina matcher. Med planer om att börja med MMA och även kliva ut på mattan i internationella tävlingar ser framtiden ljus ut för Musaa, någon ni garanterat kommer höra mer om i framtiden.

Min största vinst hittils är Nordic Open, mitt syfte med min träning är att tävla på elit nivå, jag vill vara så aktiv som möjligt. Mitt mål är att köra MMA i framtiden.
Min nästa tävling jag ska åka och köra på är en europeisk tävling som kommer hållas i Amsterdam.
Tack för tiden Musaa, grattis till silvret och lycka till i framtiden!

Foto: Von G Photography