rebelz.se

Helgens tävling: Nordic Open BJJ i Nacka

Det är dags för årets första resa till Nacka och Skuru Sporthall, där en av Sveriges största BJJ-tävlingar äger rum på både lördag och söndag. 

Nordic Open BJJ äger rum över helgen, både på lördag och söndag tar grapplers från hela Norden och Europa över Skuruhallen i Nacka. Allt från barn och ungdomar till vuxna och Master-utövare är välkomna och det är i fint sällskap man kliver ut på någon av de åtta mattorna nu i helgen – Europamästare både tävlar och dömer då Cemil Karahan sätter skräck i lilabältenas Medium Heavy-klass medan Tarik Hopstock är en av tävlingens 16 domare. Två av deltagarna i Submit:s uppkommande superturnering förresten, men mer om det nästa månad.

Vuxna och Master-klasser äger tillsammans med de öppna viktklasserna för svartbälten (brun- och svart för damer) rum på lördag. För vinnarna där delas 5000 kronor i prispengar ut, samtidigt som vinnarna av brun- och lilabältenas öppna klasser belönas med 2000 kronor.

På söndag är det dags för barn- och ungdomar att beträda mattorna, samt öppna viktklasser för vit, blå, lila och brunbälten. Sen anmälan är öppen tills på tisdag den sjunde, mer info om helgens tävling hittas på Smoothcomp.com, där man även kommer kunna följa sina matchtider, vilken matta man tävlar på, vem man möter och annat intressant in i minsta detalj i helgen.

Håll koll på @grapplingbloggen på Instagram för sedvanligt grymma videos från helgen Nordic Open BJJ!

Nordic Open Grappling

Jag vill även passa på att uppmärksamma om en ny tävling som Nacka Dojo anordnar i höst, Nordic Open Grappling den 29:e april. Precis som Nordic Open BJJ kommer tävlingen äga rum två gånger om året och rör sig om en sorts SW-version av sin företrädare, inte helt olik gamla SGL-tävlingarna. Precis som förra helgens SSWL 1 kommer de oerhört tuffa EBI-övertiderna användas även här. Mer info om Nordic Open Grappling hittas på Smoothcomp.com.

Foto: Von G Photography