rebelz.se

Nordic Open Spring Edition 2017: Lite större, lite proffsigare, mycket roligare

Vårens Nordic Open kändes större och proffsigare än förut, även fast det inte finns mycket att klaga på vad gäller föregångarna. Efter en helg med nästan 900 tävlande blickar vi tillbaka på vad som, i min mening, fortsätter att vara årets bästa svenska BJJ-tävling!

Nordic Open brukar vara en välorganiserad och allmänt trevlig tillställning att vara del av, men de senaste två dagarna har känts annorlunda på något sätt. Kanske är det bara jag, eller så är det rekordantalet på nästan 900 deltagare, den nya inramningen, det växande antalet utländska tävlande eller nivån på talangen på mattorna – vårens tävling var helt enkelt bättre än någonsin.

Många av matcherna, både på barn- och vuxensidan, var oerhört underhållande, inte minst den öppna lilabältesklassen som bjöd på skrällar i förluster för de två Europamästarna Tarik Hopstock och Cemil Karahan, högklassiga brunbältesmöten mellan  Max Lindblad och Arash Javanbakht och sedvanligt fartfyllda blåbältesmatcher. Videoklipp från samtliga av dessa hittas på @grapplingbloggenInstagram!

Smoothcomp visade sig återigen vara det mig vetandes smidigaste systemet för både tävlande och arrangörer. Det är så skönt att bara kunna ta upp mobilen och med ett klick veta när, mot vem och på vilken matta man ska gå match och det är väldigt kul att se fler svenska och internationella tävlingar tillämpa det geniala systemet.

Det är svårt för mig att peka ut något särskilt och förstora upp det, såsom dessa referat brukar se ut. Efter den här tävlingen är det snarare helheten som slår mig – de grymma matcherna, duktiga tävlande, organisatoriska pricksäkerheten, de trevliga funktionärerna, kompetenta domarna och de välfyllda läktarna gjorde vårens Nordic Open till den roligaste jag hittills varit del av. Förhoppningsvis fortsätter utvecklingskurvan uppåt, såsom den kontinuerligt gjort de senaste åren.

En extra eloge till huvuddomare Omid Azad som höll stenkoll på allt och alla som satte fot i Skuruhallen i helgen – inga tjuvknep eller kuckelikufasoner tillåtna!

Fotograf: Karin Gren