rebelz.se

Fem frågor till Anny Hammarsten

Anny Hammarsten tog silvermedalj i -50kg damer NoGi och guldmedalj i -50kg damer Gi på Fila Grappling VM 2010.

Kan du berätta om dina matcher?
NoGi
Vi var 7st tjejer i min klass. Jag vann mina två första matcher på poäng och gick till final där jag mötte en amerikanska som hade vunnit VM-guld tidigare, 2st guld om jag förstod det rätt. I finalen var det 3-3 efter full tid det blev förlängning. Jag fick uppgiften att välja position och då hade jag en minut att ta poäng, tyvärr lyckades jag inte med att ta poäng och vinsten gick till amerikanskan Lisa Ward.

NoGi Damer resultat -50kg
1. Lisa Ward, USA
2. Anny Hammarsten, SWE
3. Anna Isichko, UKR
3. Marija Sola, CRO

Jag gick 4st matcher i den öppna viktklassen också =).

Gi
Andra dagen var det tävling i Gi klassen jag var lottad till andra omgången och fick möta amerikanskan som jag hade förlorat mot i NoGi finalen. Jag var fullt focuserad att ta henna och det gjorde jag matchen gick till förlängning och det var det amerikanskans tur att välja position. Hon valde att börja stående och försökte med ett kast och jag kontrade och lyckades ta hennes rygg, en position som var värd 4 poang och jag vann matchen. Då var jag i final mot en tjej jag vunnit över dagen innan. Jag hade svårt att ladda om, men tillslut lyckades jag focusera på det jag skulle göra och vann finalen på poäng.

Gi Damer resultat -50kg
1. Anny Hammarsten, SWE
2. Marija Sola, CRO
3. Lisa Ward, USA
3. Joanna Galka, POL

Var det roligast att köra i NoGi eller Gi?
Jag brinner för NoGi och trodde faktiskt inte att jag skulle placera mig så bra i Gi klassen. Mina förberedelser har varit NoGi.

Hur var stämning i landslaget under tävlingen tycker du?
Det var underbart att vi kunde åka som ett landslag alla var tajta och vi känndes som ett team =). Alla hjälpte till att peppa och coatcha och alla presterade på topp och marginalerna för vinst och förlust var små. Stämningen i landslaget var på topp. Det kändes helt underbart. Vi placerade oss som tredje bästa nation i NoGi (Submission Wrestling) vilket är väldigt stort, endast USA och hemmanationen Polen kom före. Efter oss hade vi bland annat Canada och Frankrike som är starka lag.


Anny på prispallen i -50kg damer Gi.

Hur upplevde du arrangemanget som hel het?
Det ända jag kan slå ner på är att det tog förlång tid, tävlingen var slut mitt i natten.

Vad kan förbättras inför nästa tävling då SSWF skickar ett landslag?
Det hade varit kul med ett träningsläger, kanske fystest på Bosön mm. Alla som var med har lång erfarenhet av att tävla och få styra upp allt själv. Hade varit bra om förbundet skulle kunna få mer stöd så att vi inte behöver betala så mycket själva. Vi har visat att Sverige är att landslag att räkna med =).