rebelz.se

SSWF om Fila Grappling VM 2010

Tony Larsson som är förbundsordförande på Svenska Submission Wrestling Förbundet svarar här på lite frågor jag ställde till honom nu efter Fila Grappling VM 2010.



Hur ser förbundet på dom svenska framgångarna på Fila VM? Överträffade resultaten era förväntningar?

SSWF styrelsen är mycket glada över de stora framgångar landslaget gjorde på VM! Svensk grappling håller en mycket hög nivå. Vårt mål är att höja den yttligare genom landslagssatsningen där vi framöver kommer att kunna träna och utbyta erfarenheter över ”teamgränser” i vår strävan efter att plocka fler medaljer på nästa VM. Jag hade själv höga förväntningar på landslaget vilket jag också hade sagt till de jag pratade med innan ;-), men resultatet var ändå över allas förväntningar!

Varför var det så få svenskar som ställde upp i GI tävlingen?
SSWF adminstrerar i grunden inte GI tävlingar och då landslaget togs ut var det med tankte på grappling (SW/No-Gi) vi tog ut landslagsdeltagarna och med resultatet i hand kändes det som det var rätt personer som fick åka.

Vad hände med Pilo Stylin som var uttagen till landslaget för att tävla i -65kg?
Jag träffade Pilo helgen innan VM och han var mycket besviken att han inte kunde åka men en skada satte stopp för detta.

Stämmer det nu att Mats Nilsson kommer att få delta på SportAccord Combat Games?
Det vi fick från FILA innan var att de bästa i några av viktklasserna skulle få betald resa till Kina och Sport Accord Combat Gamens och vi hoppas verkligen att så också blir fallet. Mats är i toppform och kommer göra väl ifrån sig i Kina!

Hur kommer förbundet satsa på landslaget i framtiden?
Vi kommer arrangera gemensamma läger (i stil med det gratislägret SSWF arrangerade förra sommaren).

Finns det några planer för hur landslaget ska väljas ut nästa gång?
Uttagningsförfarandet är inte helt fastställt men i grova drag kommer det bli enligt följande. Den som har högst rankingpoäng får landslagsplatsen. Poäng från tävlingsframgångar den senaste 24 månaderna räknat från ansökningsdatumen får räknas. Poäng ges enligt följande:
VM guld 20 poäng, silver 15 och brons 10.
EM guld 15, silver 12 och brons 10.
SM guld 10, silver 8 och brons 5.
Sanktionerad SW tävling (endast avancerad klass) guld 3 poäng, silver 2 och brons 1.

Genom systemet ovan motiverar de utövarna att tävla mycket vilket ger mer erfarenhet och kunskap vilket slutligen ger ett bättre landslag. Sanktionerade tävlingar är i nuläget Gameness Championship den 24 april i Uddevalla samt Alive i Skene under året. SM i Uppsala kommer givetvis också bli sanktionerat.