rebelz.se

Inför BJJ SM 2010: Omid Azad


Omid Azad tävlar för Hilti Stockholm och har brunt bälte i BJJ.

Hur har träningen gått den senaste tiden?
Sedan SM i SW har jag varit sjuk i flera omgångar (7-8 veckor utan träning) och bara hunnit med några träningspass. Hann också med en släng av ringorm på halsen under samma tid som höll mig ifrån träning i ca 3 veckor. Jag har bara mig själv att skylla på då jag jobbat mycket dag- och nattskift (vilket vänt upp ner och på min dygnsrytm och därav har jag sovit väldigt dåligt och misskött maten) och är nu på sluttampen av min utbildning (efter 5år) med examen om 1 månad. Sen har vi också Vasaloppet som är snart och utanför fönstret så snöar det redan nu så den träningen måste också prioriteras :o). Fick en idé idag på träningen och det var från någon som föreslog att jag skulle åka Vasaloppet iförd i en gi. Någon som vill sponsra? Pga att jag inte tränat och dessutom varit sjuk nästan oavbrutet sen september kommer jag att tävla i -70 i december. Första gången jag går ner till -70 med gi. Men någon gång måste vara den första. Jag brukar ändå alltid vara som spagetti jämfört med alla andra i -76. Brukar väga in med gi på -72/-73. Nu har jag dessutom tappat något kilo och ligger på -71 med gi.

Vad tycker du om att lila-, brun- och svartbältes klasserna har slagits ihop till en klass?
Beslutet att slå ihop bältesklasserna lila, brunt och svart tycker jag var ett mycket bra initiativ. Jag tror dock inte att vi får någon större överraskning i vilka som vinner. Det blir nog de högst graderade som vinner i sina respektive viktklasser. Många lilabälten kommer nog och testa lyckan, vilket är bra för det sätter press på hela kedjan. Det som är lite synd när de olika snörerna slåss ihop är att många inte tävlar för att de är rädda att förlora mot personer av längre bältesklass och en hel del lila bälten inte ställer upp då de inte tror att det finns någon chans för de att vinna eller placera sig. Det ska i vilket fall som helst bli väldigt roligt och delta.

Vilka förväntningar har du på arrangemanget?
Det är Mike Wall som arrangerar SM tillsammans med Fenix. Jag känner inte till arrangörens tidigare tävlingar speciellt väl, men hoppas att Fenix lyckas samordna detta på ett grymt sätt. Noll förväntningar men höga förhoppningar.

Vilken medalj väger tyngst för dig från ett svenskt mästerskap, BJJ eller SW?
BJJ och SW är helt olika mästerskap. Men det är så klart roligare och vinna BJJ då jag sällan tränar eller tävlar utan gi även om det är en SW tävling. I årets SM i SW fick inte jag tävla med dräkt dock till min irritation. Men det var en väldigt kul tävling och få delta på. Det tror jag även årets SM i BJJ kommer bli.

Någon särskild motståndare du skulle vilja möta i en eventuell final?
Det är ju alltid roligt att få möta Pilo. Han är väldigt duktig och har bra tävlingsnerver. Men Pilo tror jag har beefat upp sig medans jag har tappat något kilo. Så vi är nog i olika viktklasser. Oavsett vem det blir i finalen blir det väldigt kul. Jag skulle nog sätta mina kort på mig mot David Lejenäs om jag kommer till final. Han blir som ett yrväder när han kommer igång.