rebelz.se

Gracie minnen!

Det är verkligen en färgrik familj som har har kommit att betyda mycket för min egen träning. Royce halkade liksom in och blev super-stjärna på ett bananskal (som lagts ut av den
kallt beräknande brodern Rorion). Royce och Rorion är som dag och natt som personer. Royce är väldigt positiv och glad och vill folk väl och ger av sig själv för att lyfta folk runt omkring honom… Medans Rorion är raka motsatsen! Rorion är väldigt slipad och smart och totalt hänsynslös i sin jakt på ära och stålar (mer om honom någon annan gång).

Royce och jag har haft mycket kul ihop genom åren och han gillar verkligen att resa runt och träffa folk. Det hände alltid en massa roligt när vi for runt. Kommer ihåg en gång när vi hälsade på i Stockholm, vi hade varit ute på Café Opera och vi var ett stort gäng som gick mot Stureplan. Förutom Royce och jag så var det bl a Magnus och Tobbe Samuelsson , Paulo Roberto, Per Eklund, och ett gäng tuffa ryssar som kommit för att träna. Utanför Restaurang East så utbryter det plötsligt att stort slagsmål mellan ett gäng araber och vakterna. En vakt får näsan bruten precis framför oss och sedan brakar det igång rejält. En vakt åker i backen och två killar från de arabiska gänget sparkar honom hårt ihop. Royce rusar då fram och knuffar bort den ena killen och säger högt ”Fight fair, one on one, guys!” Den bitiga killen vänder sig om med knuten näve för att nita typen som knuffat bort honom och…. Uttrycket i hans ansikte när han inser vem personen han just var på väg att klippa till är, kommer jag aldrig att glömma ha ha! ”Jävla fuck asså, Your fucking Royce Gracie ju?” Plötsligt så slutade hela slagsmålet och slagskämparna kom fram och ville skaka hand med Royce i stället. Sjuk situation verkligen, men det ända Royce ville få sagt var att man inte hoppar på flera pers mot en ensam.

Han var varken ute efter att mucka bråk eller att bli deras polare, utan tyckte bara att det var osjysst att fightas så punkt slut.
Men just den killens blick när han insåg vem hans näve var på väg att slå mot var obetalbar. Har skrattat åt det minnet många gånger senare.

Vet inte vad det är med oss svenskar egentligen, varför vi jämt ska slåss på fyllan på krogen? Tror inte jag har sett 5 slagsmål ute på krogen här i LA på snart 20 år faktiskt… Ungefär lika många som man ser vilken kväll som helt ute på stan där hemma. Man kanske borde sätta hönsnät på väggarna och göra barerna runda? Lämna förfesten med munskyddet inne och händerna lindade?

Nä, nu ska jag faktiskt ut och ta ett par glas utan en ända tanke på att klå någon krake! =)