rebelz.se

Inget BJJ SM

Nope, det blir inget BJJ SM för min del.  Det känns som att eftersom jag har varit sjuk/det är låååångt att åka/väldigt få deltagare i min viktklass/jag har egentligen inte råd, är det inte riktigt värt det- ursäkterna är många och jävligt dåliga, i know. Men, summan av kardemumman är att jag inte tänker ställa upp i alla fall. Det känns skit faktiskt, lika skit som att jag har förlorat, och det har jag ju i princip genom att jag inte ställer upp… gaaah!  Nu ångrar jag mig… Dumma lata fattiga jag!

Jaja, gjort är gjort, och nu ska jag istället gå in för att fysa lite innan fystestlägret och sen ska jag ha ett jullov som heter duga!

Tjejlägret vi hade här, For Girls By Girls, var riktigt kul! Jag lärde mig en hel del märkte jag när jag körde mitt första pass på länge igår. Tillexempel hamnar jag ofta i någons halvguard med mitt andra knä uppe vid deras huvud- ni fattar? Och jag har försökt och försökt komma loss med benet men då blir jag oftast svept och det blir pannkaka av det hela… Anny Hammarsten i alla fall, visade något så uppenbart att jag skäms över att jag inte kommit på det tidigare. Varför hålla på att få loss det benet när du gratis har en hook inne och kan gå på ryggen istället?! Genialiskt! Verkligen en aha-upplevelse för min del, även om det nu kanske beror på att jag är totalkorkad…

I alla fulla fall rullade jag lite med en kille igår, och såklart hamnade jag där med benet fast. Utan att tänka tog jag tag i hans arm runt hans hals och gick jag på ryggen.  När han kom runt till min guard på något vänster, låg hans vänsterarm perfekt och mitt vänsterben låg över hans högra arm; perfekt triangelläge med andra ord, bara att koppla! Allt det här gick utan att jag egentligen tänkte; SÅ JÄVLA SKÖN KÄNSLA! Ge. Mig. Mer!

Känns så bra när det känns som att någonting verkligen lossnar, när man känner att man går framåt. Man får verkligen förnyad energi att fortsätta traggla på, någonting som inte kom en dag för sent för min del!

Passet som Emil höll igår var förövrigt riktigt riktigt bra, jag hade skitkul vilket jag inte haft på länge när det gäller träningen. Veronica Kumlin kom och gästtrände också. Hon hade några riktigt fina kastkombos som jag ska lära mig bemästra och sen äga med på tävlingar, haha. Sjukt enkla och egentligen självklara saker, men väldigt effektiva (och snygga! icke att förglömma!), speciellt när man kontrar det ena med något av de andra. Jag flög som en vante!

En sak jag verkligen måste jobba på är att sprawla ordentligt. Jag märker själv att jag inte sprawlar utan bara försöker stå stabilt och upprätt- funkar INTE kan jag informera om.  Blir så arg på mig själv när jag verkligen ser vad den andre tänker göra och vet att nu måste jag sprawla! men ändå inte gör det! Vet inte om det är att jag är lat och lite nonchalant; äsch, står jag bara ordentligt här så kommer jag inte bli nedtagen… Ha-ha! Sure! Pucko!

Eftersom det var ett MMA-pass la vi på boxning och vet ni vad? Det kändes inte helt fel det heller! Jag börjar kunna skydda mig i alla fall, och jag kan läsa av rätt bra vad den andre tänker göra, så det känns som att det går framåt. Kan också ha att göra med att jag verkligen försöker och inte går och sätter mig och tjurar när vi ska köra med slag och sparkar och sånt, haha!  Saken är ju att jag SKA köra shootfighting i början av nästa år och då måste jag ju i alla fall kunna någonting, så jag kan inte mer än gilla läget och försöka.

Ujujuj, vad mogen jag håller på att bli känner jag! Får nog ta och tjura till det lite på nästa pass så att folk inte blir oroliga, eller hemska tanke! tror att jag håller på att bli vuxen…