rebelz.se

Inför SW SM 2011: Johannes Lundström


Johannes tävlar för Hilti Uppsala.

I vilken viktklass kommer du ställa upp?
Jag siktar på -73kg.

Hur har ditt träningsupplägg sett ut inför SM?
Jag har verkligen försökt träna så smart jag bara kan.  Jag har tränat mycket flitigt på tekniken under våren men samtidigt försökt tvinga fram riktigt bra fys och kondition. Mycket av träningen kör jag med Micke. Vi kompletterar varandra bra teknikmässigt och har alltid roliga rundor när vi brottas. MMA och klättring har så klart förekommit också.

Vilka förväntningar har du på dig själv?
Jag förväntar mig att göra det bästa utifrån min förmåga. Jag kom trea förra året och nu i år hoppas jag att jag tar mig till final. Jag hoppas bara prestera lika bra där som jag vet att jag kan på träning. Men jag ser som sagt allting långsiktigt och går det inte bra på den här tävlingen så kommer det ett SM nästa. Då är jag ju bara bättre.

I år verkar det som tävlande endast kan väga in sig på matchdagen, vad tycker du om det?
Jag tänker gå ner till 73kg i alla fall. Det blir helt klart lite jobbigare, men jag går runt på omkring 77kg. Och gör man rätt så är det värt det.  Jag vet att folk kommer göra detsamma till 79kg.

Vilka förväntningar har du på årets SM-arrangemang?
Jag förväntar mig att tävlingen flyter på smidigt och att det blir många fina matcher!