rebelz.se

Inför SW SM 2011: Alexis Bexar


Alexis tävlar för Ultimate Gym.

I vilken viktklass kommer du ställa upp?
Kommer i vanlig ordning köra i -79kg.

Hur har ditt träningsupplägg sett ut inför SM?
Jag har tränat MYCKET. För de som inte vet så har jag spenderat de senaste 6 veckorna i Brasilien, närmare bestämt i Sao Paulo, och har under denna tid tränat på Leo Vieiras klubb här. Brukar vanligtvis köra en hel del både styrke- och konditionsträning innan tävlingar, men nu när jag varit här så har jag försökt ta vara på så mycket av den tekniska kunskapen som finns här, så det har blivit att jag har kört så många pass BJJ jag har kunnat istället. Det har normalt varit minst 2 pass om dagen 6 dagar i veckan och ibland 3. Därför har jag inte haft varken tid eller energi att lägga på att fysa också. Om man ska nämna något som skiljer den här uppladdningen från hur det normalt ser ut så är det värt att notera att jag kört väldigt mycket med gi. Jag är egentligen inget jättefan av att köra med gi utan föredrar det lite snabbare och rörligare SW-gamet. Om jag normalt kör utan gi, med undantag för ett par pass i veckan, så har det varit precis tvärtom här. Tiden får utvisa vilka resultat det gett, men det är en kompromiss jag mer än gärna gör för att få köra med så bra träningspartners och instruktörer som de som finns här.

Vilka förväntningar har du på årets SM-arrangemang?
Vet att det är Marko och gänget bakom Alive som arrangerar och jag har ju tävlat en hel del på de tävlingarna själv. Det tål att sägas att arrangemanget på de tävlingarna har varit av varierande nivå, men de flesta av de problem som uppstått har, som jag har förstått det, berott på problem med domare och dylikt och med tanke på att merparten av den (erfarna) svenska domarkåren tordes vara samlad till SM borde väl detta knappast vara något problem. De brukar alltid ha goda ambitioner och med duktiga och enhetliga domare borde de kunna göra ett bra jobb. Det har dock ganska stora skor att fylla efter förra årets utmärkta arrangemang. Om tävlingen i allmänhet skulle jag vilja tillägga att jag tycker det är lite beklagligt att David Bielkheden inte kommer kunna försvara titeln i min viktklass, samt att jag hoppas att så många av landslagsmedlemarna dyker upp, innan vi har ett landslag som enbart grundas på medaljer plockade utomlands.

Vad tror du om dina möjligheter att ta hem en medalj?
Jag tror de är utmärkta. Blygsamhet kanske inte är en av mina främsta egenskaper, men jag kommer att sikta på guldet. Har ett silver från 2009 och förra året förlorade jag en jämn match mot silvermedaljören och vet med mig att jag utvecklats väldigt sedan de gångerna. Med detta i åtanke så anser jag iaf själv att jag troligen är en av medaljfavoriterna i min viktklass och kommer inte sikta på något annat än guld. Visst kommer jag säkert uppskatta en pallplacering i retrospekt, men det är vinst jag tränar för.

I år får de tävlande endast kan väga in sig på matchdagen, vad tycker du om det?
Det är ganska tacksamt för mig. Det är ju så de flesta tävlingar ser ut och jag tycker det ger en ganska rättvis chans till alla att göra mindre justreringar för att hamna i en vettigare viktklass, medan man inte har samma möjlighet att maraton-basta och hoppa 10kg+. Om jag ska klaga på något är det i stället att det är dubbel anmälningsavgift för att köra öppna viktklassen…