rebelz.se

Lever livet i brasilien med blomkålsöra nr 2!!!!

Kära grapplers!!!

Hoppas allt är bra där hemma och att ni får mycket skön träning nu i sommar, det får i alla fall jag. Har nu varit i Brasilien i fem dagar och det har verkligen varit underbart! Beatriz som jag bor hos har tagit hand om mig hur bra som helst och vi har tränat på rätt så bra. Både i fredags, igår och idag har vi kört tre pass per dag. Vi vilade i helgen dock och jag kan lugnt säga att det var länge sen jag hade en sån ordentlig vilodag som jag hade i söndags, nu ska ni få läsa!

I lördags var vi båda väldigt trötta så vi tog en vilodag, men det blev inte så mycket till vilodag för vi åkte till stranden och spelade boll, och simmade och promenerade så vi rörde oss typ hela tiden, till råga på allt så gick vi ut i lördags så nej det var väl inte riktigt en vilodag. Men i Söndags hade jag en vilodag utan like, vi vaknade vid 11 och åt frukost, gick tillbaka till sängen och kollade film, efter det så fick vi äta sjukt gott kött eftersom Beatriz pappa hade en liten bbq ute på gården. Brazilian bbq är nog nåt av det godaste man kan äta. Efter maten så la vi oss i soffan och kollade tv, sov lite, läste tidningar, avslutade kvällen med lite filmmys och gick och la oss lite efter 10. Jag gjorde seriöst inget på hela söndagen, jag låg eller satt ned nästan hela dagen, nej en sån vilodag var det vääääääääldigt länge sen jag hade.

Måndag morgon och vilotiden var definitivt över, vi gymmade på morgonen, sen åkte vi till stranden och jobbade på min bränna, och badade. Sen åkte vi hem och käkade innan det var dags att dra till nästa träning: ginastica natural. Det finns många olika sorters ginastica natural men den vi gjorde kan man väl likna med vattengympa, det var inte så jobbigt men kändes ändå i kroppen. Vi fick dra nästan direkt efter till BJJn men hann med en Acai innan. Mmm mm mmmm säger jag bara!!

Då var det äntligen dags för Bjjn och innan jag berättar om passet så måste jag bara dela med mig av lite roliga skillnader mellan sverige och brasilien när det kommer till bjj. Här börjar aldrig något exakt när det ska, när man frågar vilken tid träningen börjar så får man svaret, ååh nån gång vid 7 men folk kommer nog vid halv 8. Det roliga sen när man väl kommer till träningen är att folk liksom droppar in lite under hela passet, och några sticker även mitt under passet. Det finns inte heller nån distinktiv början eller slut på passet utan man kommer till klubben, sätter sig på mattan snackar, passet skulle börjat en kvart sen, och efter ytterligare en kvart börjar folk utan förklaring börja springa och värma upp. Här är det bara att följa med strömmen. Tillbaks till gårdagens pass, vi gick igenom tre tekniker ovanfrån i guard och sparrades lite. Det blev mycket fokus på teknikerna, vilket kändes lagom för jag var rätt så trött. Sparringen gick bra, körde två rundor med Beatriz och fick även köra med en svartbälteskille i samma vikt som mig vilket var sjukt kul. Jag får verkligen kämpa hundra procent varje sparringrunda här men det går bra och det är grymt kul. Har försökt att jobba mycket med två positioner som jag vill utveckla och har lyckats få sparringen dit vilket känns grymt kul.

Idag började vi dagen med att köra en typisk brasilianskt rumppass, med det menar jag ett gympass specifikt för att få en brasiliansk rumpa. Det var en rolig upplevelse kan jag säga, de är finurliga här kan jag lugnt säga. Brassarna har kommit på hur många redskap som helst för rumpan. Efter det åkte vi hem och vilade innan vi drog till stranden och körde Bulgarian Bag, var ett tag sen jag gjorde ett ordentligt bulgarian pass men när jag väl kom in i rytmen kändes det bra och tungt i armarna, precis som det ska. Hann med lite mat innan kvällssparringen. Hjälp vilket sparringpass. Körde fem rundor full fart, fyra rundor med svartbälten vilka jag var tvungen köra hundra procent hela tiden med och sen ett stort lilabälte som också är sjukt duktig. Så efter fem rundor var jag helt svettig, fanns inte en enda torr fläck på dräkten och där vi tränar är det inte faktiskt inte super varmt. En av rundorna med ett svartbälte fick jag köra mycket stående också vilket var sjukt kul, det blev mycket greppning och snygga kast vilket var kul. Känns däremot att vi har tränat mycket i kroppen axlarna är rätt så stela men framför allt så är det jobbigt att sparras med mitt nya fina blomkålsöra. Jepp nu har det hänt igen, mitt andra öra, det fina örat har nu svullnat upp, det är inte lika stort som mitt första så jag tänker inte tömma det. Jag ska träna hela veckan och om jag tömmer det nu så kommer det bara fyllas upp igen när jag tränar imorgon. Det var det som hände med mitt första blomkålsöra, och jag mins hur jobbigt det var att tömma och allt slit med det där så nej inga nålar här inte! Så just nu väntar jag bara på att det ska stelna. Ont gör det däremot, men på samma gång så är träningen så grymt bra att det finns inte en chans att jag vilar nu. Håll tummarna för att det inte blir fult!!

Aja dags att ladda upp inför morgondagens träning med brasilianska dokusåper aka novelas!! Kram på er alla!!!

Peace out!!