rebelz.se

Magkramp och G’n’P

I fredags insjuknade jag vilket resulterade i en dag hemma från arbetet och en helg fylld av magkramper, jag kan bara konstatera att det finns betydligt mer bekvämare fysiska tillstånd att befinna sig i under sin lediga tid. Kan man nog lugnt säga..

Så det blev ingen träning i helgen, utan jag körde igång igen nu igår med ett MMA-pass signerat Coach Nico, det bjöds på ground n pound från stående position, att passera motståndaren genom en enkel matadorpassering och därefter ta sig mot huvudet och lägga tryck med främre benet mot huvud och axel för att kontrollera motståndaren samtidigt som man körde igång med Ground N Pound. Nivåskillnaden, att kunna behålla samma nivå, trots att motståndaren byter nivåer (går från stående till mark) är en styrka och ett tankesätt jag tror kan vara väldigt lönsam i MMA-gamet. Att hela tiden styra, kontrollera och att inte falla in i den andra människans trygga sidor i sin egen fighting.

Har, som jag säkerligen nämnt tidigare, försökt fokusera mycket på mitt stående under hösten. Vi har kört några veckors inriktning på MMA-boxning, knän, takedowns etc. Nu har jag spenderat senaste veckorna med att försöka stå mycket med mina motståndaren och föra in boxningen och även sparkarna i gamet. Igår under sparringsessionerna gick det ganska bra med båda boxningen, hittade en bekväm stance där jag kunde utnyttja reachen för att hålla distansen och även få in bra lowkicks som ribkicks. I clinchen kände jag dock att jag har mer att jobba på. Körde mycket fokus på clinch i somras, men rent spontant skulle den nog behöva lite mer övning på. Men Nico gav mig tips och tricks som var väldigt bra. Lyckades även sätta en toehold efter att ha blivit mountad och vänt bort motståndaren med hjälp av burväggen. BJJ-points!

Vi får se om det blir något Swedish Open. Jag är schemalagd på jobbet på lördag och hade det fixat med byte, men igår fick jag återbud från den jag skulle byta med, så det ser mörkt ut. Får försöka hitta ett byte idag, annars får jag nog tråkigt nog skita i SwOp och lämna återbud. Det skulle vara väldigt tråkigt. Så jag hoppas verkligen jag hittar någon!