rebelz.se

Jag får kanalisera frustrationen

Jag har både positiva och negativa nyheter. Inledningsvis börjar vi väl sedvanligt med det negativa för att få det överstökat.

Jag får ställa in min medverkan på Swedish Open, efter mycket om och men med jobbet så är det klart att jag inte får tjänstledigt, ta ut semester eller har en enda kollega som kunde tänka sig att jobba den här helgen åt mig. Var inne idag på min lediga dag en timma och frågade runt på kontoret, och snackade även med chefen om hon kunde bistå med hjälp, men icke. Tråkigt som fan, i synnerhet eftersom jag känner mig vid väldigt god fysisk form cardiomässigt, och har tränat hårt inför tävlingen med hård sparring och hårda fyspass. Jag kommer sitta som på nålar hemma och hoppas att de 8 andra från klubben som åker har en jävligt rolig resa och förhoppningsvis gör mycket bra resultat. Bitter är bara förnamnet, men det gäller att se framåt!

Och framåt ser vi: Jag har fått min motståndare klar, fightcardet som byggs upp inför tuneringen i Tyskland går att beskåda här. Där surfade jag in häromdagen och fick se en bild på min motståndare. Skönt att ha ett ansikte på den man ska möta.

Träningsmässigt den här veckan körde jag som bekant MMA i måndags, detta följdes upp med ett bra BJJ-pass där tävlingsgruppen sparrades väldigt mycket, alltifrån enkom stående sparring till hårda matchliknande sparringsessioner. Fick på bra flyt, hade som mål under sparringen att försöka ta matchen dit jag ville och anpassa mitt game efter motståndarens styrkor för att få ut maximal kapacitet av min egen prestation, tänka lite taktiskt helt enkelt. Har tidigare lirat mycket halvguard men känner att jag tappat lite där, har senaste halvåret fokuserat mycket på att komma till topposition och arbeta därifrån och bortse från mitt sedvanliga guardarbete ifrån fullguard till halvguard. Det har gått bra, och jag testade även att lira in den fulla guarden och lyckades hyfsat bra med. Jag har annars en illa tendens att bli lite för stressad i situationen och vilja vara mer offensiv i arbetet i den, men lyckades bibehålla lugnet och vänta på motståndarens misstag och därefter svepa. Det känns skönt att lugnet har kommit i positionen!

På dagens MMA-pass var det mer intensivt inriktat. Vi inledde med uppvärmning och sen gick vi igenom rörelsemönstret i stackpasseringarna vi drillat tidigare. Sen gav vi oss på nedbrytningsfysen där vi körde i 12 raka minuter med 1 minut på varje övning; gorillagång, trä armar och sprawls. Konsntant i 12 långa minuter. Sen gav vi oss på verktygssparring där vi passerar så vi hamnar stående gentemot den andra som ligger på backen och arbetar Ground n pound därifrån och skifta sida i relation till hur den på botten rör sig. Mycket bra övning, och det är lätt att bli frustrerad när slagen regnar på en när man är i botten… Efter detta var det sparring som gällde, och eftersom jag ska gå match i december så inleddes min matchsparring på riktigt. Först fick jag en femminutare i ”buren” med en kamrat på klubben och jag fokuserade som vanligt på mycket lowkicks och boxningen, som kändes vältajmad där slagen connectade och jag kunde enkelt följa upp slagserier och pressa motståndaren och hitta en bra distans från min motståndare. Jag blev sedermera nedtagen och fick jobba med att ställa mig upp. Situationen precis innan måste jag bli vassare på, att sprawla ordentligt när min motståndare rusar in takedown.

Efter den femminutaren fick jag vara gubben i buren i en 4 min rond där jag mötte 3 personer 1,5 minut var där dom fått olika uppgifter tilldelade, det var fysiskt krävande att hela tiden möta en fräsch kille – men ack så nyttigt! Fick känna mig riktigt pressad både boxningsmässigt och brottningsmässigt. Lyckades clincha upp en av motståndarna riktigt bra och nöta in knän mot låret och sen få på ett riktigt bra kast innan ronden avslutades. Mötte en kille som kört mycket brottning som slängde omkring mig som om jag vore en docka och jag fick in en giljotin vid ett tillfälle som satt bra och jag fick arbeta mycket med att ta mig upp efter att ha blivit omkullkastad x-antal gånger.

Det känns bra inför Tyskland och riktigt surt inför helgen och den missade BJJ-tävlingen. Den frustationen kommer kanaliseras i en positiv insats i Berlin, helt klart.

Lyckades slå i knät lite lätt idag, så det blir nog att vila det lite imorgon beroende på hur det känns, i så fall kör jag på söndag igen!

Rulla lugnt, vänner!