rebelz.se

En helg i Linköping

Hej!

Det har varit en skön träningsvecka med fokus på MMA. Helgen avslutades i Östergötland i Linköping. På tidig eftermiddag så begav vi oss till Kampsportscentret och körde igång med lite uppvärmningsrull och drillar, det blev reaktionsdrill på boxningen där den ena jabbar och sen slänger partnern upp en krok varpå den ena instinktivt ska kontra med kombos, först bonxning, sen la man till spark och knä och därefter gick man på takedown efter kombinationen. Bra grejer. Jag tog vidare singleleg-drillen vi kört på vår klubb som jag beskrivit i tidigare inlägg och gav. Körde även lite uppvärmningssparring där man körde varannan kombo mot varandra.

Därefter var det dags för sparring där vi först körde 2 ronder boxning på 3 minuter och sen 5-6 stycken 3 minuters ronder med full MMA. Det märktes stor skillnad på sparringen när vi gick från boxningen till MMA där jag kunde gå på takedowns och skaffa mig en kontrollerande topposition och arbeta därifrån. Jobbade mycket med att försöka få till boxningen, men blev sådär, och när jag märkte att det inte fungerande gick jag direkt på skjut alternativt clinchade upp och jobbade mycket med knä mot låren för att därefter gå på nedtagning. Kändes bra att jag kunde styra matchen så mycket att jag kunde välja att gå in och skjuta eller clincha när jag kände att jag inte fick på ett bra stående game. På marken blev det mycket positionsbyten innan jag fick in slagserierna. Jobbade mycket med ”position before submission”-tänket. De gånger jag blev nedtagen och hamnade i botten lyckades jag jobba och få submissions, även om jag borde fokuserat lite mer på att ta mig stående igen. Det är lite BJJ-skada som sitter kvar i ryggraden när man letar lås och strypningarna. Men det funkade mot folk på samma nivå som jag, men det måste förbättras fram till matchen.

Lördagskvällen avslutades på en krog där cola och nötter avnjöts till Rumble of the kings från hovet som gick på sportbarens TV.

Matchen är 2 veckor bort. Ser fram mot den som fan. Nu i veckan blir det träning måndag, tisdag, onsdag ev fredag, lördag och söndag. Det är dags att steppa upp det lite. Har fått reda på att vi kommer få köra knän på backen också, så det måste vi kika på i veckan. Kommer bli bra det här! Tack så mycket Axel, Liselott och Daniel för resan och vistelsen! Mycket bra!